AKTUELNO

Pitanje južne pokrajine je ključno za državne i nacionalne interese.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je danas da Srbija nikada neće zaboraviti podršku Španije po pitanju Kosova i Metohije, koje je ključno pitanje za državne i nacionalne interese Srbije.

-Braneći teritorijalni integritet i suverenitet naše zemlje Španija, rame uz rame sa Srbijom, podržava univerzalne principe medjunarodnog prava koji se odnose na sve zemlje na svetu a koji treba da imaju za cilj da obezbede mir i ravnopravnost i vladavinu prava medju državama i narodima - rekao je Đurić novinarima nakon razgovora sa ambasadorom Španije Migelom Fuertesom Suarezom u Beogradu.

Ambasador Španije Migel Fuertes Suarez podsetio je da Španija nije priznala nezavisnost Kosova i da će taj stav zadržati u budućnosti.

On je kazao da su odnosi dve zemlje izuzetni i da Srbija može da računa na prijateljstvo Španije.

Đurić danas razgovarao i sa studentkinjom treće godine istorije umetnosti na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Prištini sa sedištem u Kosovskoj Mitrovici Oliverom Šćepanović.

Olivera Šćepanović koja će zahvaljujući stipendiji narednih nekoliko meseci nastaviti školovanje na fakultetu u Madridu izrazila je zahvalnost na pruženoj prilici.

Č.N.

#Kosovo

#Marko Đurić

#Španija

'