AKTUELNO

Novosađanin Nenad Pagonis, desetostruki prvak sveta u kik boksu, pokrenuo je digitalnu kampanju protiv vršnjačkog nasilja, u kojoj poziva mlade od 14 do 19 godina da poštuju i brinu o svojim drugarima, uz slogan "Ne preskači moju priču".

Projekat je podržalo Ministarstvo omladine i sporta, a ciljna grupa su srednjoškolci širom Srbije. Prvi spot je objavljen na društvenim mrežama, i već je naišao na izuzetan odjek sa više od 60.000 pregleda.

- Digitalna kampanja protiv vršnjačkog nasilja se bavi vrlo ozbiljnom i negativnom pojavom u društvu. Porukom se obraćamo društvu, okruženju, žrtvi i nasilnicima. Želimo da ispričamo da je važno da niko od nas ne preskače da pomogne, bude human, srećan, da se nasmeje, pita za savet, da pobedi, čuje, da bude nečiji heroj, da potraži pomoć, da razgovara… Potrebno je da čujemo istinu, da se družimo, budemo odgovorni. Sve su to vrednosti koje ne treba preskakati - kaže Pagonis.

Kampanji istaknutog sportiste, kako potvrđuje Jelena Jovanović, članica organizacionog tima, pridružile su se i brojne druge ugledne ličnosti iz raznih sfera sporta, glume, kulture...

- Tema vršnjačkog nasilja nije specifična samo za Srbiju, sa njime se suočavaju gotovo sve zemlje u Evropi. Znamo da jedna kampanja neće rešiti problem ali može skrenuti pažnju okruženja, ohrabriti žrtve. Poruka “Ne preskači moju priču” smo pažljivo osmislili jer je reč o vrlo osetljivoj temi - kaže Dejan Pataki, jedan od učesnika kampanje u ime udruženja građana i građanki "Margina" iz Novog Sada.

HUMANITARAC

Sjajni sportista je osvedočeni humanitarac, o čemu govori i činjenica da je nedavno otkupio imanje u Veterniku gde gradi igralište za decu iz socijalno ugroženih porodica, ali i za mališane iz komšiluka. Nenad Pagonis učestvuje i u popularnoj emisiji humanitarnog tipa, a novac osvojen posle pobede u četvrtoj epizodi, donirao je „Novak Đoković Fondaciji“. Takođe, pomaže nekoliko porodica širom Srbije, i trudi se da što većem broju dece obezbedi uslove za lepše detinjstvo.

#HUMANITARAC

#Nenad Pagonis

'