AKTUELNO

Srpski premijer zabrinut za sve zaposlene u Agrokoru

Premijer Aleksandar Vučić izrazio je danas u Mostaru bojazan da će Agrokor biti veoma teška tema, ne samo u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, već i u Srbiji.

- Plašim da će Agrokor da nam bude teška, teška, veoma teška tema i kod nas u Srbiji, ne samo u Hrvatskoj i BiH - rekao je Vučić novinarima i preneo da je sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem, na večeri sinoć, razgovarao dugo o Agrokoru.

- Hrvatska vlada preduzima što može, a mi ćemo da vidimo, iako su nam vezane ruke, šta je to što mi kao vlada i kao zemlja možemo da učinimo. Plašim se da su tu stvari otišle predaleko i da su bilansi Agrokora mnogo lošiji, nego što je bilo ko mogao da očekuje -objasnio je Vučić.

On je rekao da država nije svemoćna, ali da će nastojati da se uradi sve što može da se zaštite zaposleni.

- Ali, nisam siguran da postoji čarobni štapić koji bi te probleme rešio, niti sam čuo tako moguća rešenja - ukazao je Vučić.

vučić je rekao i da je tokom večere bilo reči i o evropskom putu svih zemalja na Zapadnom Balkanu.

- Razgovaralo se otvoreno o svim problemima koji postoje i bilo bi nečasno da govorim o svim detaljima. Bilo je reči o problemima u BiH, ali i uopšte na Zapadnom Balkanu. Na večeri se moglo videti koliko otvorenih i nerešenih pitanja ima - kazao je on.

Vučić je naglasio da samo razgovorima mogu problemi da se reše, a to je za građane regiona apsolutno najvažnije.

#Aleksandar Vučić

#Andrej Plenković

#Mostar

'