AKTUELNO

Sa premijerom Vučićem su razgovarali predsednici SSSS Ljubisav Orbović, i Ujedinjenih granskih sindikata Nezavisnost Zoran Stojiljković, te generaln sekretar Evropske konfederacije sindikata Luka Visentini.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predstavnicima dva reprezentativna sindikata u Srbiji, Savezom samostalnih sindikata Srbije i Ujedinjenog granskog sindikata Nezavisnost, kao i sa generalnim sekretarom Evropske konfederacije sindikata i tom prilikom je konstatovano da je Srbija pohvaljena za napredak u oblasti socijalnog dijaloga.

Foto: Tanjug

Vučić i njegovi sagovornici su se saglasili da je vidljiv napredak ostvaren u oblasti pregovaranja svih socijalnih partnera - Vlade Srbije, sindikalnih organizacija i poslodavaca.

U Srbiji je, ocenjeno je, od donošenja novog Zakona o radu potpisan najveći broj kolektivnih ugovora u javnoj upravi i javnom sektoru.

Pozitivno je ocenjen napredak u reformama koje Srbija sprovodi na svim poljima i istaknuto da sindikate posebno raduje podatak da se već tri godine za redom smanjuje stopa nezaposlenosti, koju prati otvaranje novih radnih mesta.

#Aleksandar Vučić

#Sastanak

#Sindikat

#Vlada Srbije

'