AKTUELNO

U beogradske vrtiće prijavio se veći broj dece nego što je očekivano.

U beogradskim predškolskim ustanovama u 2017/2018. godini biće 6.881 slobodno mesto za mališane, saopštio je danas Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu.

Upis dece za mesta u predškolskim ustanovama  trajaće od 8. do 19. maja. U 17 ustanova roditelji će moći da konkurišu za 5.115 mesta u jaslama, 1.537 mesta u vrtićima i 229 mesta za produženi boravak predškolaca, mimo obaveznih četiri sata boravka za sve predškolce.

Ukoliko bude bilo potrebe, predškolskim ustanovama koje ispunjavaju sve uslove biće odobreno povećanje mesta i do 20 odsto.

Međutim, već sada se, pre početka upisa, na listama čekanja nalazi skoro 8.300 mališana.

Foto: Tanjug

U beogradskim predškolskim ustanovama ukupno boravi oko 60.000 dece, dok za oko 9.000 mališana Grad Beograd refundira deo troškova boravka dece u privatnim predškolskim ustanovama.

Slavko Gak, v.d. sekretara, pozvao je direktore predškolskih ustanova da se upis dece odvija prema unapred utvrđenim kriterijumima. Istakao je da je moguće povećati broj mesta u vrtićima prenamenom škola, proširenjem predškolskih ustanova tamo gde je moguće, kao i gradnjom novih vrtića.

Zahtevi mogu da se podnesu elektronskim putem i neposredno u ustanovama. Preliminarne liste upisane dece biće istaknute 12. juna, dok će upisne komisije razmatrati žalbe roditelja do kraja tog meseca.

#Beograd

#Vrtić

#deca

'