AKTUELNO

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je danas da za nedelju dana kontrole petina kontrolisanih vozača nije imala vezan sigurnosni pojas tokom vožnje.

Kako se navodi u saopštenju, od 8. do 14. marta, saobraćajna policija je od kontrolisanih 60.968 vozila otkrila 12.807 vozača bez vezanog pojasa i 2.496 putnika u vozilu, medju kojima je 1.330 sedelo na zadnjem sedištu.

"U sklopu medjunarodne akcije koja je sprovedena u 29 država članica organizacije ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope), saobraćajna policija otkrila je 15.501 prekršaj i 81 krivično delo", naveli su iz MUP-a.

Kako su dodali, registrovano je 577 saobraćajnih nezgoda na putevima u Srbiji, u kojima je šest osoba poginulo a 143 osobe su povredjene.

"Od ukupnog broja poginulih, tri osobe su poginule u motornim vozilima, dve u svojstvu vozača i jedna u svojstvu putnika. Nijedna od ove tri poginule osobe nije koristila pojas u trenutku saobraćajne nezgode", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je 79 vozača kažnjeno jer su vozili decu na prednjem sedištu, a 119 njih decu je vozilo bez odgovarajućeg sedišta.

#Kontrola

#MUP

#Saobraćaj