AKTUELNO

On je rekao da Srbija i Grčka dele "prijateljstvo, jednu sudbinu, jednu istoriju".

Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić sastao se sa predstavnicima Kulturne organizacije Krfa i predstavnicima Organizacije za narodnu umetnost iz Srbije.

On je rekao da je veoma radostan što su oni danas u Srbiji na festivalu na kojem će se upoznati i širiti priajteljstvo, mada, kaže, između grčkog i srpskog naroda sve je davno uspostavljeno i više nikada neće moći da se pokvari.

Foto: Tanjug

- Želim da se osećate kao kod svoje kuće. Delimo jedno prijatestvo, jednu sudbinu, jednu istoriju, veoma smo slični i zajedno možemo da učinimo da se i druga deca osećaju baš kao da pripadaju grčkom i srpskom narodu - rekao je Nikolić.

Predsednik Asocijacije kulturno umetničkih društava Krfa Janis Garnelis rekao je da se na Krfu gradila velika strana istorije srpskog naroda.

- Podrška grčkog naroda tada, a i sada, se nije promenila i nadam se da to znate - rekao je Garnelis.

Foto: Tanjug

Ocenjujući da je toliko godina Krf ustvari prestonica srpskog naroda u Grčkoj, on je istakao da to prijateljstvo traje ceo vek i da se nada da će ono biti sve jače i jače.

- Danas smo ovde sa vama i osećamo sve blagodeti vaše zemlje. Pretpostavljam da smo toliko bratski narod da ne može ništa da nas razdvoji - rekao je Garnelis.

Generalni sekretar Organizacije za narodnu umetnost - folklor Milutin Lukić izrazio je zadovoljstvo što je nastavljena dugogodišnja saradnja sa ostrvom i gradom Krfom, odnosno sto su u prilici da ugoste prijatelje sa Krfa u godini kada se obeležava 100 godina od dolaska srpske vojske na to ostrvo.

I. P.

#Krf

#Srbija

#Tomislav Nikolić

'