AKTUELNO

Na video-snimku koji se pojavio na društvenim mrežama, mogu se videti jezive scene iživljavanja nad učenicom Tehničke škole u Aranđelovcu. Napad je već osudio minstar Stefanović.

Ministarstvo prosvete saopštilo je danas, povodom slučaja nasilja u Tehničkoj školi u Aranđelovcu, da je posle prikupljanja relevantnih informacija pokrenut vaspitno-disciplinski postupak protiv svih aktera događaja.

Ucenicu Tehnicke škole "Mileta Nikolić" u Arandelovcu napali su školski drugovi i drugarice, a na internetu se pojavio i snimak.

Kako se navodi u saopštenju MInistarstva, prema informacijama iz škole, odmah po saznanju o nasilju stručni saradnici obavestili su odeljenjskog starešinu, roditelje aktera ovog događaja i direktora, koji je odmah obavestio Tim za zaštitu učenika od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja. Uzete su izjave od učesnika u prisustvu roditelja.

Pročitajte još: UZNEMIRUJUĆI SNIMAK IZ ŠKOLE U ARANĐELOVCU: Učenici IZ SVE SNAGE tuku drugaricu i brutalno je ZLOSTAVLJAJU!

- O svemu su obavešteni MUP i Centar za socijalni rad, koji su u okviru svojih nadležnosti započeli dalju proceduru - navodi se u saopštenju Ministarstva.

Direktor Tehničke škole za Pink: Incident se dogodio pre mesec dana

Dragan Ranković, direktor Tehničke škole "Mileta Nikolić" rekao je za Pink da se incident dogodio pre otprilike mesec dana, tokom malog odmora, kada u učionici nije bilo nastavnika.- Preduzete su sve mere, postupak je u sprovođenju, Ministarstvo unutrašnjih poslova je obavešteno o događaju i obavljeni su razgovori. Nastavničko veće će nakon procedure doneti dalje odluke. Sve se dogodilo u pet minuta, dok niko od nastavnika nije bio u učionici - objasnio je direktor škole za Pink.

Takođe, Ministarstvo je angažovalo sve svoje stručne kapacitete, u reagovanje je uključena Školska uprava Kragujevac a u školu će biti hitno upućena i Republička prosvetna inspekcija u saradnji sa zaduženima za zaštitu od nasilja u Ministarstvu radi utvrđivanja stanja i činjenica i predlaganja mera i aktivnosti koje treba preduzeti.

Ministarstvo je osudilo ovakvo ponašanje.

- Smatramo da je nedopustivo da se konflikti rešavaju bilo kakvim nasilnim ponašanjem i ovo Ministarstvo intenzivno radi na stvaranju bezbednog okruženja u ustanovama - ističe se u saopštenju.

Foto: Tanjug

Prethodno je i potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović najoštrije je osudio nasilje nad učenicom Tehničke škole "Mileta Nikolić".

- Strašne su scene koje se mogu videti na snimku koji se pojavio na internet portalima. Nedopustivo je bilo kakvo nasilje, a posebno vršnjačko, jer to može ostaviti nesagledive posledice na decu koja su izložena maltretiranju u tom uzrastu - naveo je Stefanović.

Policija će, kako je najavio, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom i Centrom za socijalni rad preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti kako bi ovaj slučaj bio što pre rešen.

#Aranđelovac

#Napad

#Vršnjačko nasilje

#ministar prosvete

'