AKTUELNO

Život u invalidskim kolicima i brojni svakodnevni problemi ne sprečavaju Nišlijku Danijelu Todorović da obavlja odgovoran i human posao - da pomaže drugima.

Radni dan započinje, kao i svaki službenik, u Gradskoj kući, ali Danijelin posao je, kako i sama kaže, za nju posebna priča.

- U kabinetu gradonačelnika radim 15 godina na poslovima prijema građana. Dakle, posao koji obavljam je izuzetno odgovoran, ponekad težak, ali ima svoju lepšu i humanu stranu. U svakodnevnoj sam komunikaciji sa građanima, koji imaju probleme kompleksne prirode - ispričala je Todorovićeva za Pink.

Iako i sama ima mnogo problema i život joj je vezan za invalidska kolica, uvek ima dovoljno pažnje da sasluša i tuđe probleme, a lepa reč i gvozdena vrata otvara.

Foto: TV Pink

Saradnica u kabinetu gradonačelnika Jasmina Kocić za Danijelu ima samo reči hvale.

- Ona je veliki borac, s obzirom na to da pored svih svojih problema, ima snage da pomogne i drugima - ispričala je Kocić.

Danijela svoj posao obavlja sa puno ljubavi i kaže, kada uđe u Gradsku kuću, svoju muku ostavi po strani.

- Pokušavam da građanima pomognem koliko je to moguće. Ono što njima prija zapravo jeste moje veliko srce, kako oni kažu, optimizam, ljubaznost, osmeh koji uvek dajem - kaže Danijela.

A ko će bolje razumeti muku drugih od onoga ko se i sam bori sa svojom.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović smatra, upravo iz tog razloga, da Danijela može više od drugih saradnika da pomogne građanima.

Foto: TV Pink Printscreen

Danijela svakoga dana sasluša barem dvadeset teških životnih priča. I svi oni koji dođu u Gradsku kuću u potrazi za rešenjem svojih muka i problema, sigurni su da su došli na pravu adresu kada vide damu u kolicima koja sa pažnjom sluša šta ih muči.

#Gradonačelnik

#Invaliditet

#Niš

'