AKTUELNO

Krajem prošle godine potpisan je ugovor sa kompanijom Luk oil koja je finansirala uređenje dva velika parka u Zemunu. Tom prilikom su pozvane i sve ostale društveno-odgovorne komapnije da se priključe ovoj velikoj akciji.

- To je jedna dobra inicijativa, i mi insistiramo na tome da i društveno-odgovorne kompanije prepoznaju potrebe i značaj ulaganja u okruženje u kome rade i u kome žive, tako da mi sarađujemo sa mnogo kompanija na tom planu – rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović, gostujući u emisiji "011" televizije Pink.

On je istakao da su u prethodne četiri godine, izgrađena 77 igrališta, u potpunosti obnovljena 29 teretana na otvorenom, 35 sportskih terena, napravljeno pet parkova za pse, 25 skverova i trgova za naše sugrađane, kao i tri velika parka, Pionirski, Zemunski, park Ušće, koji će kako je naglasio, biti jedno od sastajališta velikog broja beograđana.

- Sa Cip-om smo ugovorili projektovanje novog Savskog mosta, biće to jedan moderan most, sa četiri trake za saobraćaj, sa biciklističkim stazama, pešačkim stazama, i pri kraju smo postupka vezanog za odabir izvođača radova na mostu na Adi, oživećemo centralni deo mosta sa tramvajskim šinama, posao će trajati preko 400 dana, to su veliki infastrukturni projekti. Takođe i ovaj bulevar će biti u sklopu Beograda na vodi, on će povezati - rekao je Mladenović.

Što se tiče problema sa divljim taksistima Mladenović je objasnio da je gradska vlast zaista dosta toga uradila u saradnji sa taksi udruženjima. - Različitim merama doćićemo do tog nivoa da ta usluga bude kvalitetna i da bude ponos grada.Nadam se da ćemo imati što manje divljih taksista.

Kako je naglasio, donet je desetoogodišnji plan da ceo grad bude pokriven vodovodnom i kanalizacionom mrežom kao i delovi grada koji do sada nisu imali kanalizaciju.

#Andreja Mladenović

#Emisija 011

'