AKTUELNO

Moraće da plati paprenu kaznu!

Zbog divljanja putnika Hasana A, avion "Viz era" morao je prinudno da sleti na beogradski aerodrom tokom leta iz Larnake. Problematični putnik ubrzo je uhapšen i sproveden kod dežurnog sudije.

Naime, Aerodrom "Nikola Tesla" objavio je u utorak po podne saopštenje prema kom je let avio-kompanije "Viz Er" na redovnoj liniji iz Larnake sleteo bezbedno u Beograd, u 18:06 časova, kako je i najavljeno. Ipak, avion je, nakon zahteva posade zbog neprimerenog ponašanja jednog od putnika, pre rodbine i prijatelja dočekala - policija.

Foto: Beta

Kako Blic saznaje, ovaj putnik maltretirao je i svoje saputnike, ali posebno jednu od stjuardesa mađarske avio-kompanije, kojoj se napadno nabacivao tokom čitavog leta. Kabinsko osoblje primetilo je neprimereno ponašanje ovog putnika, i još iz aviona obavestilo srpsku policiju, koja ga je privela na aerodromu. Ipak, nije bilo osnova za krivično gonjenje putnika.

Ovo je drugi slučaj u poslednje tri nedelje da putnici "Viz era" zbog nedoličnog ponašanja budu privedeni na najvećem srpskom aerodromu. Naime, i 11. maja ove godine, takođe na letu iz Larnake, putnik je pijan maltretirao kabinsko osoblje na letu, zbog čega je po sletanju u Beograd morala da interveniše policija.

Kako saznaju beogradski mediji, reč je o turskom državljaninu Hasanu A., koji je u alkoholisanom stanju terorisao stjuardese, ali i putnike na letu s Kipra. Nakon što se otreznio u policijskoj stanici, Turčin je izveden pred prekršajnog sudiju, koji mu je odredio novčanu kaznu. Inače, za prekršaje ove vrste slede novčane kazne u visini od nekoliko desetina hiljada evra, ili društveno korisni rad, koji se retko određuje.

Ovakvi incidenti na letovima nisu više retkost ni u avionima koji sleću u srpsku prestonicu. U oktobru 2015. godine grupa od 120 pijanih Iraca pravila je haos na letu aviona kompanije "San ekspres" od Dablina do Izmira. Iako su privedeni i zadržani na Aerodromu, Irci su nastavili da pijani maltretiraju osoblje aerodroma, tek po dolasku policije su se smirili...

Pročitajte još: PARAĆIN: Uhapšeno pet lica zbog poreske utaje, u toku potraga za Beograđaninom

#Aerodrom

#Turska

'