AKTUELNO

Tradicionalna manifestacija ''Savske vatre-siđi do reke'' održava se danas na Keju pored Save u blizini Beogradskoj sajma, a u središtu događaja je tamičenje u kuvanju riblje čorbe.

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, koji je prisustvovao manifestaciji koja se održava po 19. put, zahvalio je Ferijalnom savezu i Turističkoj organizaciji Beograd na organizaciji događaja koji okuplja ne samo Beograđane već i goste iz cele Srbije i regiona.

Nikodijević je rekao da je manifestacija prilika da se na Dan ustanka podsetimo slavnih vremena naše zemlje i sačuvamo sećanje na važne datume iz istorije, kao i da okupimo učesnike omladinskih radnih akcija koji su gradili Srbiju i bivšu Jugoslaviju.

- Ovo je prilika da se sretnemo i razgovaramo o tome kako bismo mogli da taj društveni aktivizam ponovo stavimo u funkciju razvoja Beograda i Srbije. Verujem da će mlađe generacije moći mnogo toga lepog i dobrog da čuju danas i da će iskoristiti nešto od iskustava naših starijih drugova - kazao je Nikodijević.

#Nikola Nikodijević

'