AKTUELNO

Veliko Gradište dobija fiskulturnu salu, a roditelji pomoć otvaranjem prvih jaslica u ovoj opštini, a ministarka zadužena u Vladi Srbije za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović rekla je da je cilj da se roditeljima pomogne da što bolje usklade rad i roditeljstvo, ali i da se lakše odluče i na još dece.

Kako se navodi u saopštenju iz njenog kabineta, Slavica Đukić Dejanović postavila je danas temeljac za izgradnju fiskulturne sale u predškolskoj ustanovi "Majski cvet", u koju je upisano 420 mališana.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ita enim vivunt quidam, ut eorum vita refellatur oratio. Quid ait Aristoteles reliquique Platonis alumni? Duo Reges: constructio interrete. Hanc quoque iucunditatem, si vis, transfer in animum; Igitur ne dolorem quidem. Itaque sensibus rationem adiunxit et ratione effecta sensus non reliquit. Post enim Chrysippum eum non sane est disputatum.

Vrtić će biti dograđen, opremljen po svetskim standardima, a biće rekonstruisani kuhinja i sanitarni čvorovi, tako da će biti povećan kapacitet obdaništa. Veliko Gradište prvi put će doboti i jaslice za bebe od šest meseci do godinu dana.

- Na 1.000 stanovnika rodi se samo šest beba. Opština je počela sama sa pronatalitetnim merama, a sada su dobili i dodatnu pomoć. Vlada i Savet za populacionu politiku na čelu s predsednikom (Aleksandrom) Vučićem pokazuje jasnu nameru da se ovakve sredine podrže i pomognu. Odvojili smo značajna sredstva i nadam se da ćemo već na proleće iznova da se vidimo u obnovljenom i unapređenom vrtiću koji će imati i prolongirano vreme rada kako bi se što više pomoglo roditeljima - rekla je ministarka.

Ona je danas posetila i porodicu Krajić koja se iz Švajcarske vratila da živi u Srbiji u Velikom Gradištu. Majka troje dece, inače, rođena u Švajcarskoj i s dvojnim državljanstvom, izabrala je povratak u Srbiju, dodaje se u saopštenju.

#Slavica Đukić-Dejanović

'