AKTUELNO

Nalazili su se na mestu gde šetnja nije dozvoljena. Malo je čudno i to što njeno telo još uvek nije pronađeno - kaže komšinica.

Smrt malog Stefana (4) koji se udavio u Dunavu kod Vukovara još uvek potresa Srbiju i region, a za telom njegove majke Željke koja je skočila u nabujalu reku kako bi ga spasila, spasioci još uvek tragaju.

- Mnogo nam je teško. Poslednji put sam unuka videla u četvrtak. Trebalo je da ga bivša snaja Željka dovede i u petak, ali tada se tragedija i dogodila. Mali se okliznuo i upao u vodu, a majka je skočila za njim. Još traže njeno telo - ovim rečima kroz suze priča Milka Roknić, baka nastradalog Stefana (4) koji se u petak utopio u Dunavu kod Vukovara u Hrvatskoj dok je s majkom Željkom Šalaić Roknić (29) i bakom Vesnom šetao pored obale.

Milka kaže da je reč o nesrećnom slučaju i da ih je ova tragedija zavila u crno.

- Svi smo van sebe od bola. U ponedeljak ćemo preuzeti telo unučeta kako bismo ga sahranili. Svi traže Željkino telo, ali nigde ga nema - rekla je Milka Roknić za beogradske medije, majka dečakovog oca Dejana.

Foto: Beta

S druge strane, komšije ove srpske porodice nemaju lepo mišljenje o Željki.

- Željka je kod Dejana bila nekoliko godina. Kada je ostala u drugom stanju, otišla je od njega kod majke. Posle porođaja nije rekla Dejanu da su dobili sina, već je on to sam saznao. Kada je otišao u porodilište, rekli su mu da je dete uzavedeno da je bez oca. On se borio da da je otac deteta i u tome je uspeo. Radovao se mališanu, sećam se kako je proslavio rođenje sina - priča komšinica i dodaje da iz tog razloga dete ima dva imena Peđa i Stefan.

Ona dodaje da je porodica Roknić dobra i poštena, ali i da je Željka mogla da vodi više računa o detetu.

- Nalazili su se na mestu gde šetnja nije dozvoljena. Malo je čudno i to što njeno telo još uvek nije pronađeno - priča komšinica.

Rođaci porodice Roknić tvrde da se Željka lepo brinula o Stefanu.

PROČITAJTE JOŠ: TELO DETETA (4) IZVUČENO IZ DUNAVA! Policija saopštila JEZIVU informaciju

- Željka je bila u kratkoj vezi s mojim nećakom Dejanom. Dobili su sina Stefana i potom se razišli. O dečaku je brinula majka, ali je Dejan imao pravo da ga viđa. Imali su nesuglasica, ali je Željka bila dobra majka. Nije bila zaposlena i živela je s majkom od njene penzije i alimentacije. Svi smo u šoku.

- Baš nedavno smo bili sa Stefanom kad ga je Dejan doveo i radovao se što će ići u vrtić. Dejan je skrhan od bola. Pozvali su ga na prepoznavanje tela. Zanemeo je kad je video Stefana - kazao je Dejanov ujak i dodao:

- Nije nam jasno što se dogodilo na obali Dunava. Imamo mnogo pitanja. Ali će verovatno ostati bez odgovora jer, eto, ni Željke nema - kazao je Dejanov ujak.

Pink.rs

#Dečak

#Hronika

#Majka

#Udaviti se

'