AKTUELNO

Evo kakva je procedura za ovakvo venčanje!

Zoran Marjanović (39), osumnjičeni za ubistvo supruge Jelene Krsmanović Marjanović (33), posle prvih 15 dana boravka u pritvoru, navodno, već razmišlja da se oženi u zatvoru.

Kako mediji saznaju, on će na insistiranje svoje devojke Zorice Zoke Mitrović najverovatnije podneti molbu sudiji Višeg suda u Beogradu da ozakone vezu, samo da bi ona mogla da ga posećuje!

- Zoka je teško podnela Zoranovo hapšenje! Čim je bio uhapšen i odveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu, 15. septembra oko 22 sata, Zoka je digla uzbunu da mu nađe najboljeg advokata. Zvala je redom prijatelje i molila za pomoć, govoreći: „Gori! Daj mi broj nekog najjačeg advokata. Pomaži, prijatelj mi je u nevolji teškoj na pravdi boga!” - kaže Zokin prijatelj i dodaje da se ponadala da će mu sud odmah posle uložene žalbe advokata ukinuti pritvor.

- Na dan odlučivanja Višeg suda u Beogradu po žalbi advokata Zoka je odbila poziv prijatelja da se vide, govoreći „da čeka da Zorana puste iz pritvora”. Advokati su u žalbi naveli da nema dokaza za osnovanu sumnju protiv Zorana i tražili da mu bude ukinut pritvor, zbog čega je ona bila ubeđena da će sud to uvažiti i pustiti ga na slobodu. Tog dana su je zvali sa jedne televizije i ponudili joj da narednog jutra gostuje u emisiji i ispriča sve o sebi i Zoranu, ali je to odbila bez razmišljanja. Kada je čula da je žalba advokata odbijena i da će o Zoranovom pritvoru ponovo odlučivati 15. oktobra, odlučila je da mu predloži da ozakone vezu da bi mogla da ga posećuje u zatvoru! - kaže Zokin prijatelj.

Privikavanje je pakao

U beogradskom kazamatu je najteži period privikavanja, koji traje prva tri meseca.- Period adaptacije je pakao! Od izjave u policiji najviše zavisi tretman pritvorenika u ćeliji. Ako je priznao zločin, ne piše mu se dobro, jer odmah dobije etiketu cinkaroša! Osnovno zatvorsko pravilo je držati jezik za zubima i ostati dosledan do samog kraja. Privikavanje na cimere u ćeliji, zatvorske uslove i nedostatak prijatelja mnoge zatvorenike, pogotovo one starije, lako odvede u depresiju. Oni koji ne mogu da se nose sa pritiscima vrlo brzo puknu - navodi sagovornik iz zatvora.

Na pitanje kakva je zakonska procedura za sklapanje braka u zatvoru advokat Maja Podunavac kaže da o zahtevu pritvorenika za zaključenje braka u fazi istrage odlučuje sudija za prethodni postupak.

- U zahtevu je neophodno da pored namere o zaključenju braka budu naznačena imena budućih supružnika, kumova i datum kada žele da ceremonija bude obavljena. Zanimljivo je da posle venčanja mladenci imaju pravo na „bračnu posetu” u trajanju od tri sata u „sobama za ljubav” - objašnjava Maja Podunavac i dodaje da postoji i opcija venčanja bez mlade!

Stražar: Zoki nam nije zanimljiv!

U Centralnom zatvoru niko ne komentariše hapšenje i pritvaranje Zorana Marjanovića, niti se interesuju za istragu! - Niko ništa ne komentariše o njemu i slučaju, jer tako nalažu stroga pravila! Ponaša se normalno, kao da je nevin! U posetu mu dolazi otac. U šetnju ide bez problema i niko ga ne dira. Zatvor ima ljubavnu sobu, ali od sudije zavisi da li će oženjenom pritvoreniku dozvoliti ljubavnu posetu - kaže stražar, koji je insistirao na anonimnosti.

- Ako je sudija za prethodni postupak zabranio posetu devojci, budućoj nevesti, zbog mogućnosti ometanja istrage, postoji opcija da se brak zaključi i preko punomoćnika za zaključenje braka, s obzirom na to da postoji „naročito opravdan razlog”, kako predviđa Porodični zakon. Praktično, brak se može zaključiti u prisustvu samo jednog supružnika, tačnije pritvorenika i punomoćnika mlade, na osonovu punomoćja, koje mora biti overeno i izdato isključivo radi sklapanja braka - kaže na kraju Maja Podunavac i dodaje da mlada u tom slučaju mora da čeka da se steknu uslovi za posetu.

Pročitajte još: Zbog OVOGA je ubijena Jelena Marjanović?!

Pročitajte još: Na porodicu Jelene Marjanović BAČENA KLETVA? Rođaci nisu verovali dok nisu POČELI DA UMIRU!

#Venčanje

#Zatvor

#Zoran Marjanović

'