AKTUELNO

Kada nas sportisti obraduju odmah na početku godine, to su tek lepe vesti. Međunarodni Kyokušhinkai turnir "Išiban kup" održan je za vikend u poljskom gradu Vroclavu. Ovaj tradicionalni a prvi turnir u 2024. godini je okupio oko 350 takmičara u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, a Srbiji je pripalo čak 7 medalja.

- Ništa lepše nego kada godinu počnete sa medaljama. Pripremali smo se jako za ovo takmičenje i vratilo nam se uspesima. Učesće su uz Srbiju uzele i reprezentacije Poljske, Francuske, Austrije, Nemačke, Ukrajine i Slovačke, zaista evropska elita. Sjajne borbe su iza nas. U juniorskoj konkurenciji do zlatnih medalja stigli su juniori Pavle Pavlović, Selena Stanimirović, Mihailo Tešić i Ognjen Garić. Srebro su osvojili Marko Šijan i Vasilije Arsenijević. A u seniorskoj konkurenciji Uroš Ivković, pokazao je svu svoju snagu, osvojivši zlato - istakao je Žarko Petković, predsednik Kjokušinkai saveza Srbije.

Foto: FOTO: KYSS

U ovom sportu itekako dobro rade. Uspešno se organizuju kampovi po Srbiji. A Kjokušinkai Beograd, organizovao je uz podršku Gradskog sekretarijata za sport i omladinu i pripreme u Crnoj Gori, kao i promocije ovog sporta na Zlatiboru i nekoliko manjih gradova u Srbiji.

Autor: