AKTUELNO

Tako je Jeremić nanosio štetu svojoj zemlji jer orden koji je dobio Aleksandar Vučić je orden i za Srbiju čiji je predsednik - napisao je zamenik gradonačelnika.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić objavio je fotografiju ukaza koji je predsednik Rusije Vladimir Putin dodelio srpskom kolegi. Vesić je podsetio da je Vuk Jeremić izjavljivao da Vučić neće dobiti orden, pa je poručio:

- Ruski orden Aleksandra Nevskog, koji je predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin dodelio predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću, dokaz je poštovanja koje ruska strana ima prema našem predsedniku.

Sada se vidi koliko je lagao međunarodni prevarant Vuk Jeremić kada je tvrdio da Vučić neće dobiti orden od Putina i kada je pozivao Rusiju da to ne učini. Tako je Jeremić nanosio štetu svojoj zemlji jer orden koji je dobio Aleksandar Vučić je orden i za Srbiju čiji je predsednik - napisao je Vesić.

Podsećamo, predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je ukaz o nagrađivanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića ordenom Aleksandra Nevskog za veliki doprinos u razvoju saradnje dveju država.

Poslednji Srbin odlikovan ovim ordenom bio je čuveni srpski državnik Nikola Pašić, a osim njega tim odlikovanjem ovenčani su grof Sava Vladislavić Raguzinski (Srbin, osnivač ruske obaveštajne službe), baron Petar Duka (srpski general u austrijskoj vojsci s početka 19. veka), knjaz Nikola Petrović Njegoš, Karađorđe, kralj Milan Obrenović i kralj Aleksandar Prvi Karađorđević.

Pročitajte još: PUTIN ZVANIČNO POTPISAO: Vučić dobija orden Aleksandra Nevskog (FOTO)

#Goran Vesić

#Vuk Jeremić

'