AKTUELNO

Premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras da je izveštaj EK o napretku Srbije generalno pozitivan i da je zadovoljna, ali da su se u njemu prvi put pojavile "tendenciozno postavljene informacije", odnosno politička mišljenja, zbog čega je ona, kako kaže, na njega reagovala kako je reagovala.

Upitana šta ju je to toliko nasekiralo, a što je pomenuo i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Brnabić je kao jednu od stvari navela proteste za koje se upotrebljava izraz "sveobuhvatno mirni".

Istovremeno, ona je upitala u koliko evropskih zemalja je neko upao u javni servis.

- Da li mislite da je to mala i ne tako važna informacija, da je neko upao, lomio stvari i slično. Fabrici je rekao da se to podrazumeva pod izrazom sveobuhvatno mirni protesti - rekla je Brnabić.

Ona je dodala i da je izveštaj o napretku za parlament Srbije konstatovao da je predsednica skupštine inicirala dijalog sa svim parlamentarnim strankama, ali nije našao za shodno da upravo te neke stranke, od kojih neke nisu ni parlamentarna grupa, nisu prihvatili tu inicijativu.

- Smeta mi što se pominje SzS da bojkotuje parlament koji nije ni parlamentarna stranka. Morala sam da reagujem da objasnim građanima Srbije i članicama da se ovakve stvari ne bi dešavale - rekla je Brnabić.

#Ana Brnabić

'