AKTUELNO

Ramuš Haradinaj, lažni premijer nepostojeće države, čovek je zapada, onaj koji uvek poslušno i bez pogovora izvršava svako naređenje. Upravo je ovo razlog zašto međunarodna zajednica žmuri na njegove perfidne i anticivilizacijske poteze, ocenjuju sagovornici „Novog jutra“.

Govoreći o trenutnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, koja preti da preraste u humanitarnu katastrofu, Dražen Ostojić, urednik sportske rubrike u "Srpskom telegrafu", kaže da Srbi preživljavaju veliku patnju, koju su im nametnuli Albanci uz podršku zapada.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

- Oni sada bukvalno izgladnjuju naš narod na Kosovu – kaže Ostojić za Pink. Podseća da su dolazila naređenja sa zapada da se anticivilizacijske takse ukinu, ali da je sve ostalo na rečima. Neshvatljivo mu je, kaže, da Haradinaj na te naredbe odgovara sa “Neću!”, i zbog neposlušnosti ne ponese nikakve posledice, ali kako ocenjuje Ostojić, to pokazuje licemerje zapada.

- Da zapadne sile žele da se te takse ukinu, Haradinaj i ostali zločinci koji su na čelu lažne države Kosovo, morali bi to da učine u roku od dva minuta. Očigledno je da je sve to maska i da Albanci i zapad imaju neki prećutni dogovor – kaže urednik “Srpskog telegrafa”.

Foto: TV Pink Printscreen

Pročitajte još: SEVERU KOSOVA PRETI HUMANITARNA KATASTROFA – Srbima nedostaju osnovne životne namirnice! Novinari Samardžija i Apostolovski za PINK: Država mora da reaguje što pre! (VIDEO)

Podsećajući da Haradinaju i jeste cilj da se izazove humanitarna katastrofa, Bojan Bilbija, urednik političke rubrike u "Politici", kaže da je sramota što svet ćuti. Podseća i da su Srbi bombardovani zbog navodne humanitarne krize i katastrofe koju su trpeli Albanci.

Ovde niko ne sme ni prst da podigne u pravcu Prištine, odnosno niko neće. Jasno je da se na Haradinaja računa u određenim zapadnim krugovima, da se smatra čovekom koji bez pogovora ispunjava sve što se od njega traži, te je kao takav dobar i podoban. Zato je zapad i spreman da zažmuri na sve što Haradinaj radi, a samim tim mu se podiže rejting u narodu – kaže Bilbija. Ističe da se Haradinaj održava na površini upravo preko nacionalizma, šovinizma i ekstremizma.

Foto: TV Pink Printscreen

Ocenjuje da Haradinaju takse više nisu dovoljne, već prelazi na izgladnjivanje naroda.

- Još u novembru, kada su uveli takse, proglasili su akciju “Čelični prsten”, što znači, kako samo ime kaže, da je neophodno opkoliti Srbe, praktično ih zarobiti i hermetički im zatvoriti pristup osnovnim životnim namirnicama. Dakle, reč je o pretećem terminu i ozbiljnoj priči čiji su deo i česti upadi sa dugim cevima na sever Kosova – kaže Bilbija, dodajući da je krajnji cilj ovakvih mera proterivanje Srba, odnosno, naterati ih da sami odu, perfidnim metodama.

Urednik “Politike” ne očekuje bilo kakvu reakciju međunarodne zajednice, već se moramo, kako kaže, osloniti sami na sebe.

Ceo razgovor sa gostima "Novog jutra" pogledajte u nastavku:

#Novo jutro

#Ramuš Haradinaj

'