AKTUELNO

Lider SPS ne želi po svaku cenu da ostane u vlasti sa SNS, već samo ukoliko postoji zajednički strateški cilj.

Na pitanje kakvi su odnosi sa Aleksandrom Vučićem, on je za N1 rekao dobri.

Naveo je da je on pozvao premijera, a tema sutrašnjih razgovora sa SNS nisu problemi već buduća saradnja.

- Mi smo se već jutros čuli telefonom. Reč je o radnoj saradnji. Nijedan potez nisam vukao bez koordinacije sa premijerom - rekao je Ivica Dačić.

Dodao je da u prepucavanju socijalista i naprednjaka neće da učestvuje, a da je Branko Ružić tema razgovora sa Vučićem - samo kada dođe do incidentnih situacija.

- Te stvari treba izbegavati, to nije korisno za naše odnose - rekao je Dačić i dodao da bi mnogi voleli da vide kako SPS napušta SNS, jer bi to izgledalo kao rušenje Vučića.

- Ako hoće da ga ruše, neka ga ruše. Ja nemam razloga da ga rušim, jer mislim da smo do sada sve radili kako treba -naveo je lider socijalista.

Kao bivši ministar unutrašnjih poslova, rekao je da se ne pronalazi u izjavi ministra Nebojše Stefanovića da ova vlast hapsi jer prethodne nisu htele.

- Ne hapse ministri. Neke akcije datiraju iz vremena pre mene, a to je sve radila policija. Slažem se sa njim, ali to se ne odnosi na ministre. Ekipa iz policije koja je vodila istrage protiv korpucije, to isto je radila i u moje vreme - kazao je Dačić.

On je ocenio i da nema razloga za održavanjem vanrednih izbora, jer bi Srbija izgubila korak.

- Kada se održavaju parlamentarni izbori uvek ima nekog praznog hoda, koliko god se govorilo da ga nema. Odluku o izborima doneće Aleksandar Vučić i SNS, imajući u vidu da li je u tom trenutku stabilna situacija - pojasnio je Dačić.

Autor: G.N.

'