AKTUELNO

Ovaj slučaj rešavaće nadležni organi, postupak je već pokrenut, u pitanju je ozbiljan kriminal, rekao je za NOVO JUTRO televizije Pink, Marko Matić iz medijske mreže Antidot.

Marko Bastać, predsednik opštine Stari grad, koga je kum Lazar Lešnjak optužio da ga,je brutalno prebio i mučio zbog mreže korupcije u koju su, prema njegovoj izjavi, obojica bili uključeni, odbio je da ode na poligraf, zbog, izjavio je Bastać, mogućnosti da,bude namešten.

Komentarišući ovu njegovu odluku, Matić je rekao da na poligrafu rade obučeni profesionalci i da ga je nemoguće namestiti.

„Znam ljude koji su se branili da bi dokazali da govore istinu. Ko nešto ne skrivi i,ne laže nema problema sa poligrafom. Ovde imamo dve dimenzije, jedna je kriminalna, a druga politička. Kriminalnu dimenziju ovog slučaja rešavaće nadležni organi, postupak je već pokrenut, jer je ovde u pitanju ozbiljan, organizovan kriminal – rekao je Matić, i dodao: 

„Ono što je najgore ima i političku dimenziju.

Foto: TV Pink Printscreen

Božidar Spasić, bivši operativac državne bezbednosti, rekao je da se povodom ovog,slučaja već pripremaju istražne i druge radnje.

„Prvi put se događa da jedan predsednik opštine postane deo jednog kriminalnog klana, pošto ovo što je urađeno predstavlja jednu kriminalnu operaciju, takozvani,model „zemunskog klana“. Prvi put se nakon devedestih godina, neku u Beogradu,usuđuje da ima privatni zatvor i da maltretira određeni broj ljudi“,  rekao je Spasić.

Kako kaže, najgore je što je Bastać čovek koji je imao želju i dobio šansu od društva,da se bavi politikom, susrećemo se, dodaje, sa političko-mafijaškim ponašanjem,koje naša država nije poznavala.

„Nije čudo da se Bastać prvo pojavio sa svojim kumom kao neka mlada demokratska,omaldina, oni su izašli iz talasa demokratskih promena u našoj zemlji, i odjednom se pojavljuje kao kandidat, ni manje ni više, za predsednika opštine Stari grad“, rekao je Spasić.

Kako kaže, kao da je ciljano birana ta opština, koja je, dodaje, najbogatija i gde,ima najviše stambenog prostora.

„Naša javnost je zbunjena da se prvi put otvara jedna činjenica i da se deo te kvazi,političke strukture zapravo bavio klasičnim mafijaškim poslom. Ovaj slučaj mora da se istera do kraja, i mislim da će izazvati novi talas otvaranja situacija“, rekao je Spasić.

Foto: TV Pink Printscreen

Mladen Mijatović, autor emisije Crna hronika, rekao je da je Lešnjak detaljno opisao,šta su mu radili, dao je navode, i dodao da je posao odgovornih medija da je,navode prenesu.

„Lešnjak je govorio u funkciji uzbunjivača i nakon toga je Više javno tužilaštvo u,Beogradu pokrenulo predkrivični postupak kako bi se proverili svi ti navodi,koji su javno izdati. Policija je dobila nalog da radi svoj posao, da uradi određene provere, da sva saznanja ispita i ponoo prosledi Tužilaštvu“, rekao je Mijaotivić.

Kako kaže, televizija Pink osuđuje svaki vid nasilja i  oštro se bori za svaku vrstu nasilja.

#Politika

#bastać

'