AKTUELNO

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da od zvanične Tirane očekuje izvinjenje ali i da osudi i distancira se od izjave vršioca dužnosti ministra za Evropu i spoljne poslove Genta Cakaja kojom je uvredio državu Srbiju i njeno rukovodstvo.

"Reč je o najgrubljem falsifikatu dogadaja na Kosovu i Metohiji zbog cega očekujem i izvinjenje Vlade Republike Albanije", rekao je Dačić i podsetio da je taj funkcioner Vlade Albanije izmedu ostalog, rekao da je Srbija tokom sukoba na Kosovu i Metohiji odgovorna za ubistvo više od 12.000 Albanaca, masovnu deportaciju više od milion ljudi i milione dolara štete, da to nisu bili pojedinacni slučajevi, već direktno sponzorisani od srpske države.

Funkcioner albanske vlade još optužuje Srbiju da ima "kriminalnu prošlost" i da su tadašnji političari i članovi paramilitarnih grupa "na čelu današnje Srbije".

Izjava Genta Cakaja ni na koji način ne doprinosi dobrosusedskim odnosima Beograda i Tirane i direktno je u suprotnosti sa nastojanjima rukovodstva Srbije da unapreduje dobrosusedske odnose sa Albanijom i na taj način doprinese stabilnosti i razvoju citavog regiona, navodi Dačić.

#Ivica Dačić

#Tirana

'