AKTUELNO

Linta je ocenio da je "žalosno da EU pominje samo zločin nad Bošnjacima, a da besramno ćuti na brutalne zločine nad Srbima u Srebrenici, Bratuncu, Zvorniku i drugim opštinama u Podrinju".

Predsednik Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu Miodrag Linta ocenio je danas da bi Vlada Srbije trebalo da pokrene inicijativu da se osnuje novi medjunarodni sud za ratne zločine koji bi preispitao sve izrečene presude u slučaju "nepostojećeg genocida" u Srebrenici i drugih zločina na prostoru bivše Jugoslavije.

Navodeći da je "dogadjaj" u Srebrenici 1995. godine "samo jedan od ratnih zločina na prostoru bivše Jugoslavije", Linta je ocenio da je "žalosno da EU pominje samo zločin nad Bošnjacima, a da besramno ćuti na brutalne zločine nad Srbima u Srebrenici, Bratuncu, Zvorniku i drugim opštinama u Podrinju posebno 1992.i 1993. godine".

"EU besramno ćuti 25 godina na nespornu činjenicu da je proterivanje 250.000 i stradanje više od 2.000 Srba u hrvatskoj zločinačkoj akciji Oluja najmračniji dogadjaj u Evropi posle završetka Drugog svetskog rata. EU bi trebalo da brani istinu i univerzalne vrednosti i da traži da se svi narodi suoče sa prošlošću a ne da se Srbi bez argumenata i dalje smatraju krivcima za ratove", naveo je Linta a preneo Savez Srba u regionu.

#Miodrag Linta