AKTUELNO

Predsednik Skupštine Opštine Sjenica dr Rejhan Kurtović kazao da je danas otvorena nova stranica u istoriji Sjenice, te da Sjenica od danas postaje slobodan grad, zahvalivši se svima koji su im dali podršku. On je dodao da nova vlast neće praviti podele, te da će biti servis svih građana.

„Naša buduća vlast će počivati na određenim postulatima i principima, jedan od postulata jeste vraćanje lokalne samouprave samim građanima, želimo da otvorimo ovaj grad i ovu Skupštinu za sve građane bez obzira na njihovu partijsku, versku i nacionalnu pripadnost ili neko drugo opredeljenje. Ova nova lokalna vlast imaće za cilj da bude servis svih građana zato pozivamo sve građane da nam se obrate za sva pitanja i probleme koji ih muče, nećemo praviti diskriminaciju po bilo kom osnovu i nećemo odvajati same građane. Želimo da pokažemo da možemo zajednički da sarađujemo, da funkcionišemo bez obzira na naše različitosti. Sve različitosti gledamo kao naše bogatstvo koje nas može povesti do boljeg života i prosperiteta. Takođe, želimo da vratimo našem svakom građaninu Sjenice dostojanstvo koje mu je na određeni način bilo uzeto u proteklom periodu. Želimo da vratimo Sjenicu na ono mesto koje joj pripada i želimo da Sjenica bude Opština budućeg prosperiteta i razvoja ali i Opština koja će biti za primer kako u Srbiji tako i šire u regionu.“ Podsećamo novu opštinsku vlast u Sjenici činiće 9 odbornika sa liste “Akademik Muamer Zukorlić – Stranka pravde i pomirenja”, 5 sa liste “Aleksandar Vučić – za našu decu”, 5 sa liste Grupa građana “Bez diskriminacije – Aldin Dino Kurtović”, dva sa liste “Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije”, kao i jedan odbornik sa liste Grupa građana “Zajedno”.

U opoziciji će biti 10 odbornika sa liste “SDA Sandžak – dr Sulejman Ugljanin” i 7 odbornika sa liste “Evropska Sjenica – Rasim Ljajić”.

#Rejhan kurtović

#Sjenica