AKTUELNO

Današnja konferencija za medije Zorana Lutovca predstavlja nastavak sprovođenja agende Dragana Đilasa po kojoj bi neko spolja trebalo reciklirane političare iz Demokratske stranke da vrati na vlast, kako bi mogli da nastave tamo gde su stali - sa pljačkom države Srbije i njenih građana, izjavio je Nemanja Joksimović, poslanik SNS.

Kako navodi, pričom o navodno neregularnim izbornim uslovima Đilasova marioneta Zoran Lutovac pokušava da nađe alibi za opštepoznatu činjenicu da ih narod neće.

"Podsećanja radi, isti ti koji danas kukaju i pozivaju EU, bojkotovali su međupartijskih dijalog upravo uz posredstvo predstavnika Evropskog parlamenta, što je jasan pokazatelj da njih apsolutno ne interesuje dijalog, već dolazak na vlast isključivo bez izbora. Iako demokratija u Srbiji nije ugrožena, kao odgovorna strana prihvatili smo dobre usluge Evropskog parlamenta i unapredili izborne uslove koji su doneti u vreme kada je na vlasti bila upravo Demokratska stranka, te su oni danas bolji nego ikada", rekao je Joksimović.

Kako kaže, još je smešnije kada od dotičnog čujete tužnu priču o nezavisnom sudstvu i slobodi medija. Dodaje da se tada sa setom seća perioda u kojem su se sudije birale na predlog opštinskih odbora Demokratske stranke, a svi mediji uređivali po nalogu njegovog šefa Dragana Đilasa, a koga je, kako kaže, pokojna predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Verica Barać označila kao osobu koja je zarobila sve medije u zemlji.

"Srbija je danas moderna, uređena i razvijena evropska država označena kao prednjačeća na putu ka Evropskoj uniji, država koja počiva na evropskim vrednostima i principima i u kojoj se na vlast dolazi isključivo voljom građana Srbije, pa pokušaji ove reciklirane družine da nekome drže lekcije o izbornim uslovima, nezavisnom sudstvu i slobodi mediji su u najmanju ruku tragikomični", rekao je Joksimović.

#Dragan Đilas

#dragan lutovac

#joksimović nemanja