AKTUELNO

Potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Đorđe Milićević izjavio je danas da samozvani lideri opozicije nastavljaju serijal lažnog moralisanja i licemerstva verujući, kako kaže, u to da građani boluju od amnezije i da njihove poruke ne prepoznaju na pravi način.

Milićević je, reagujući na izjavu lidera Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa o nedavnom prebijanju mladića u Novom Sadu, naveo da se Đilas danas setio da pošalje poruku solidarnosti, a da se pravog značenja te reči nije sećao dok je bio na vlasti.

''Đilas se danas setio da šalje poruku solidarnosti, kao i to da ima jasan plan kako da se u ovoj zemlji živi bolje, zaboravljajući pri tome da građani jako dobro znaju kako su živeli oni, a kako on u periodu kada je bio na vlasti'', naveo je Milićević u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

On je dodao da je Đilas, mentor i politički guru, dao nalog da i ostali predstavnici dela opozicije koju predvodi, upute kritike na račun vladajuće koalicije po matrici - uvek ista demagogija i politički pamfleti.

Milićević je naveo da deo opozicije oko Đilasa upućuje žalopojke predstavnicima EU o izbornim uslovima, i to po završetku izbora svesni, kako kaže, činjenice da je očajnički i gubitnički potez bojkota propao.

Dodaje da ne odustaju od cilja da do vlasti i privilegija dođu bez izbora.

Za Milićevića je vrhunac licemerja dela opozicije okupljene oko Đilasa kritika Srbije na spoljnopolitičkom planu pri čemu, kako kaže, nema u vidu sve izazove i teškoće sa kojima se zemlja suočava, kao i uspehe koje postiže.

Potpredsednik SPS poručuje da je međunarodna pozicija Srbije vidljiva i prepoznatljiva i da danas Srbiju svi poštuju kao pouzdanog, sigurnog i stabilnog partnera.

''Za to je bilo potrebno uložiti mnogo truda, rada, energije i posvećenosti, a ne političke demagogije i salonske politike'', zaključio je Milićević.

Lider S SP Dragan Đilas izjavio je danas posle sednice Predsedništva te stranke u Novom Sadu da S SP iz tog grada šalje podršku solidarnosti sa ljudima koji su izloženi bilo kom obliku nasilja koje se, kako kaže, dešava širom Srbije.

#Dragan Đilas

#Đorđe Milićević