AKTUELNO

Reditelj i predsednik Instituta za nacionalnu strategiju Dragoslav Bokan kaže da je politička kampanja za predstojeće izbore koji će se održati 3. aprila, trenutno u senci, zbog dešavanja u Ukrajini. Podsetimo, danas je 14. dan rata, a kako mediji navode, trenutno je aktivna faza zatišja, koje je Rusija najavila u noći za nama.

- Ono što se danas dešava, prestaje da bude važno, naspram onoga što će se tek dešavati. Mi ne možemo da znamo šta će se dešavati, ali postavljamo mogućnosti. I naš narod sada o tome razmišlja. Setimo se, vladajuća stranka je kao prethodni slogan imala za cilj da dela govore, a ne reči, što je ispunjeno, a sada su mir i stabilnost, što je ključ, i cilj je da se to zadrži - naveo je Bokan.

Kako dodaje, Srbija ima slobodu i nadu da će bolje proći od svih naroda u regionu.

Direktor Srpskog telegrafa Saša Milovanović, govoreći o napadima na predsednika Srbije, kaže da su u pitanju ljudi koji pretenduju da uruše Srbiju.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ja razumem ljude, iako za to nema potrebe, koji imaju strah d aimaju brašno, i te potrepštine. Sve je to legitimno... Na benzinske pumpe su potrčali jer su neki distributeri napravili pomamu. Jednostavno, teret krize moramo svi da podnesemo. Stvari se planetarno menjaju - rekao je Milovanović.

Kako kaže, Srbija se pokazala kao pametna zemlja u krizi, jer u mnogim zemljama već vlada opšta kriza.

- Odoleli smo dosadašnjim pritiscima. Srbija ima razumevanja i za Ukrajinu i Rusiju. Mi smo to preživeli. I sankcije, i rat... - rekao je MIlovanović.

- Sutra će ti veliki da traže od malih država da Rusiji uvedu sankcije, a oni neće - dodao je Milovanović.

Kako je još jednom napomenuo, narod u Srbiji nema potrebe da strahuje zbog bilo čega, jer je Srbija obezbeđena zemlja.

Autor: