AKTUELNO

Gosti Jutarnjeg programa Televizije Pink komentarisali su naslove aktuelnih vesti današnje štampe.

Kristijan Veršic, dopisnik austrijske državne televizije ORF za Balkan i Ukrajinu kaže da se na njihovim naslovnicama jutros uglavnom našao referendum u Španiji, ali i stupanje na snagu zabrane nošenja burki u Austriji.

- Dosad nije bilo problema. Plaća se novčana kazna u slučaju da osoba odbije da skine burku kada to od njega zatraže nadležni. Još ćemo videti kako će sve to izgledati, jer je zabrana tek stupila na snagu – rekao je Veršic.

Foto: TV Pink

Nikola Trklja, novinar "Politike" rekao je da njegov list u današnjem broju donosi ekskluzivni intervju sa grčkim predsednikom.

- Grčki stav je jasan. U EU postoje nekoliko pitanja koja su fluidna, kao što je to pitanje Kosova. Pitanje Balkana se razlikuje od vizure s jedne strane Grčke, s druge, recimo, Nemačke i Francuske - rekao je Trklja.

Foto: TV Pink

Veršic je, govoreći o referendumu u Španiji izjavio da stav Austrije ne postoji i ne bi smeo da postoji, jer bi izjašnjavanje značilo da se iznosi i stav OEBS-a.

I dok pojedine države zauzimaju stav u vezi sa referendumom, Srbija podržava celovitost Španije, dok Austrija ne sme da iznosi svoj stav.

Trklja, govoreći o beogradskim izborima, rekao je da su spekulacije počele i te kako rano, a pojačale su se posle sednice SNS na kojoj je nagovešteno da bi mogli da se održe u decembru.

Foto: TV Pink

- Sada se pojavio novi podatak da će izbori tek biti održani u martu, a dotad imamo još pola godine. Rano je pokretati kampanju i govoriti o tome - rekao je Tkrlja.

Kada je reč o ubistvu pevačice Jelene Marjanović, Trklja kaže da su tekstovi zasnovani na spekulacijama, te da se od jednog zločina pravi rijaliti.

- Legitimno je ipak, jer mediji od toga žive. Udarne vesti danas su svakako Katalonija, MiG-ovi, srpske odbojkašice, pa mi nije jasno da se opet među naslovnicama nađe i nova priča iz istrage - rekao je Trklja.

#Jutarnji program

#Novinar

#Televizija Pink

#novine

'