AKTUELNO

Najnovije saopštenje KRIK pokazuje da novinari ove istraživačke mreže nemaju nameru da se bave istraživačkim novinarstvom, već da im je jedini cilj da se bave mojim političkim stavovima, rekao je Nenad Popović, ministar za inovacije i tehnološki razvoj i predsednik Srpske narodne partije.

- U tom saopštenju oni nisu ni pokušali da opovrgnu moje navode da su sve tri tvrdnje koje su izneli o meni – lažne, ističe Popović i dodaje:

Prva laž:

Lagali su da se moje kompanije pominju u „rajskim papirima“, da bi se kasnije sami demantovali.

Druga laž:

Lagali su da advokatska kancelarija „Eplbi“ nije želela da me uzme za klijenta zbog, navodno, „kontroverznih poslova“ u Rusiji, da bi se kasnije ispostavilo da sam bio klijent Eplbija, ali da nisam realizovao njihov predlog i predlog renomirane konsultantske kuće PWC za prenosenje mojih kompanija u ofšor zone iz „rajskih papira“.

Treća laž:

Lagali su da imam kompanije izvan Rusije i Evrope. Još jednom tvrdim, sve moje kompanije su danas registrovane u Rusiji i Evropi.

Popović: JEREMIĆU, OBJASNI ODAKLE TI MILION EVRA ZA STAN I SEDAM MILIONA ZA KAMPANJU!

- Očigledno je da KRIK po nalogu spolja nastavlja kampanju blaćenja mog imena, a sve zbog mojih političkih stavova vezanih za jačanje saradnje Srbije i Rusije i mog stava da Srbija nikada ne treba da postane član NATO pakt, niti da uvede sankcije Rusiji, dodaje Popović.

-Još jednom ponavljam da sam svu svoju imovinu stekao mnogo pre nego što sam postao ministar, radeći prethodnih 25 godina u inostranstvu. Ne primam platu kao ministar u Vladi, a sve što posedujem prijavio sam uredno i po zakonu Agenciji za borbu protiv korupcije, kaže Popović.

Popović napominje da njegovi advokati već pripremaju tužbu protiv novinara KRIK-a zbog, kako je rekao, zlonamernog izveštavanja, kao i da će sva sredstva koja dobije iz ovog sudskog postupka pokloniti ustanovama za decu bez roditeljskog staranja.

#Nenad Popović

'