AKTUELNO

Dejan Miletić, predsednik Centra za proučavanje globalizacije, kaže da Aljbin Kurti ima jednaku odgovornost kao i međunarodni predstvanici koji ga podržavaju.

- Ništa nije nemoguće kada je Kurti u pitanju, ali on nije sam. Jednaku odgovornost imaju i međunarodni predstavnici koji ga podržavaju iz druge linije. Možemo optužiti Kurtija, ali to je samo jedna strana medalje - istakao je Miletić.

Kako je dodao, Srbi nisu spremni da napuste svoj prostor.

Foto: TV Pink Printscreen

- Tenzije rastu do neizdrživosti. Ljudi trpe svakodnevni teror, legitimizuje se nasilje u politici, diplomatiji, imamo stalne incidente po etničkoj osnovi. Sada možemo da tvrdimo da je sve sinhronizovano i da su svi znali šta se sprema i vodili ka tome i praktično su gledali kako da operu obraz Kurtiju - istakao je Miletić i dodao:

Sve je jedna igra u kontinuitetu, sve vodi još brutalnijem nasilju. Dželati su dobili ulogu žrtve.

Zoran Milosavljević sa Instituta za političke studije kaže da je Kurti uspeo da polako etnički čisti naš narod sa Kosova i Metohije.

- Od 1999. godine sprovodi taj plan i njegovim dovođenjem je situacija eksalirala. Sada se pokalo otkriva veo metodologije. Ne bi on tu opstao toliko dugo da nije sve koordinisano iz različitih centara - rekao je Milosavljević.

Foto: TV Pink Printscreen

On je ukazao i da svi izražavaju saučešće stradalom policajcu, ali niko ne govori o stradalim Srbima.

- Na napade smo gledali kao na nešto što Kurti radi jer se oteo kontroli, ali nije baš tako izgleda... - naveo je Milosavljević i dodao da bi ZSO mogao koliko toliko za zaštiti živote pripadnika našeg naroda.

Autor: