AKTUELNO

Sve naslovne strane govore o poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Kosovu i Metohiji u jednom vrlo delikatnom trrenutku – nekoliko dana po ubistvu Olivera Ivanovića koji je likvidiran 16. januara ispred prostorija svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

Direktor Službenog glasnika Jelena Trivan poručila je da su na nju najjači utisak ostavile teorije zavere pojedinih političara, a koji su pokušali da iskoriste ubistvo Olivera Ivanovića za sopstvenu promociju.

- Nisu shvatili osnovnu poruku ubistva – da više nema mesta za Srbe na KiM ako se i politički lideri ubijaju kao psi na ulici. Svaki normalan čovek je razumeo ovu poruku, pa je tako Vučić otišao na Kosovo i Metohiju. Videla sam one koji su se smejali razgovorima i poseti, koji su mislili da je to patriotski miting. To nije za podsmeh, trebalo je da izvuku lekciju - da građanima treba predsednik koji će rešiti njihove egzistencijalne probleme - kaže Trivan, dodajući da je poseta Vučića sa sinom poslala posebnu poruku.

Ona ističe da je Vučić poslao nekoliko poruka svojom posetom: Srbija je uz vas, rešićemo ubistvo, razumemo vaš strah, rešićemo vaše probleme i nećemo dati da odete odavde.

Foto: TV Pink

Saša Milovanović direktor Srpskog telegrafa ističe, govoreći o ubistvu Olivera Ivanovića, da nisu mogli živog da ga isteraju sa KiM, pa su to uradili na drugačiji način. Kako je istakao, pojedinci ismevaju razgovor koji je predsednik vodio sa građanima šest sati, a upravo oni sede u svojim udobnim foteljama.

- Đilas sedi u svojoj tajkunskoj fotelji, na grbači naroda zaradio je milione, uzurpirao je medije, napravio je svoje novine zajedno sa miškovićem, obogatio se kao gradonačelnik i ima obraza da komentariše i govori da je sramota ako se podeli jedan traktor ili jedna Hitna pomoć. Pa da se podeli i toliko, a podeliće se mnogo više, njima i to mnogo znači. Ni oči nije video građanima, a smeje se i podsmeva – kaže Milovanović.

- Đilas je mogao da sedne u svoja skupa kola i poseti Srbe na KiM, a ne da sedi po skupim restoranima. On bi mogao mnogo da im pomogne, jer ima puno novca – kaže Milovanović.

Trivan ističe da je ubistvo Ivanovića bila poruka da Srbi treba da se sele i da će ubistava još biti.

- Ipak, poruka je zanemarena i postalo je važnije ko će biti na sahrani. To je postao važnije i od same porodice tog čoveka. Nakon ubistva Olivera Ivanovića niko se nije setio da kaže dve stvari koje bi on voleo da je čuo: Olivere, pomoći ćemo tvojoj porodici i pomoći ćemo narodu da ostane na svom ognjištu. Tužno je što su neki upotrebili ovaj tragičan slučaj za reklamerstvo i licemerstvo – kaže Trivan.

Milovanović ističe, saglasivši se sa Trivan, da se ne može biti politički lider ako tokom dana odete na sahranu, a uveče na concert, što je elementarna neodgovornost i sramota.

Foto: TV Pink

- Još jedan vid neodgvornosti i njihove bolesti jeste da neko optuži svoju zemlju da je ubila svog čoveka. Video sam plaćenu reklamu na društvenoj mreži koja treba da zatruje narod da je Vučić ubio Ivanovića. Umesto da su novac dali Srbima na KiM, oni su dali novac za reklame na društvenim mrežama – kaže Milovanović.

#Dragan Đilas

#Jelena Trivan

#Kosovo

#Saša Milovanović

'