AKTUELNO

Iako je završio svoju profesionalnu tenisku karijeru, Janko Tipsarević i dalje je, na sopstveno zadovoljstvo, u sportu, a odnedavno i u politici, o čemu je govorio večeras na Pinku, u emisiji Ognjena Admižića.

- Janko, karijera je bila fantastična - konstatovao je voditelj emisije "Amidži šou" na samom početku Jankovog gostovanja, što mu je bila idealna prilika da se našali na sopstveni račun.

- Bila, pre mnogo godina! Pre četiri već... Pre četiri godine i jedno deset kila (smeh) - našlio se Tipsarević, pa istakao:

Foto: TV Pink Printscreen

Kilogrami ne idu baš sjajno, ali akademija ide dobro. Proširili smo se na nekoliko mesta, Meksiko, Nemačka, Dubai, Grčka... Otvaramo početkom godine najveći centar za šljakaste terene u celoj Aziji. Druga firma jako lepo radi sa luksuznim hotelima i kantri klubovima, imamo preko dvadeset hotela i tri kantri kluba. Sve u svemu, ide sve jako lepo - zaključio je on.

Povlačenje sa terena bilo je neminovno zbog brojnih zdravstvenih problema.

Zadnjih par godina je bilo stvarno mučno, jer u pet godina sam imao osam operacija. Ceo taj proces treniranja i vraćanja je postao ne baš sjajan. Ali, dobro je da u tih pet godina, doduše i ranije, jasno sam znao da želim da ostanem u sportu, da se bavim tenisom kroz ovaj ili onaj način. Pomogao mi je jako puno da donosim neke odluke kad sam imao više vremena - objasnio je Tipsarević.

Foto: TV Pink Printscreen

On je, takođe, priznao da je glavni razlog zbog čega se odlučio na politički angažman upravo Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije.

Glavni razlog, iskreno, je bio naš predsednik. Pre nego što sam se odlučio da budem deo SNS, nije to odjednom došlo... Ja sam dve godine išao po kući i pričao:"Bože, šta radi ovaj čovek? Kakva je Srbija nekada bila, a kakva je sada? Kako to on uspeva da balansira?". Od supruge Biljane došla je ideja:"Pa, šta prićaš? Hajde, preduzmi nešto". Sportista sam, pitao sam se da li sam ja za politiku ili nisam... Odatle se izrodilo to, isključivo i samo zbog njega, iako sam upoznao fenomenalne ljude za ovih osam meseci u partiji, ali zbog njega, njegovog načina vođenja ove zemlje i vrednosti sam odlučio da budem deo ove priče.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Autor: D. T.