AKTUELNO

Kontraverzno mišljenje o medijskim poslovima Dragana Đilasa imao je i njegov bivši šef Boris Tadić. Koji ga je uprskos poslovnim vezama sa Miroslavom Miškovićem uveo u politiku i doveo na vlast.

- Možda je baš Miroslav Mišković ta tačka u kojoj su se pronašli i Dragan Đilas koji je sa njim poslovanje u prošlosti, radeći za njegovu kompanjiju u prošlosti, kao i Zoran Živković. Dragan Đilas je čovek koga sam ja želeo da izvučem iz sveta marketinga, da uvedem u svet politike - rekao je Boris Tadić.

A da su Mišković i Đilas vodili kampanje preko tabloida Press govore svedoci i Čedomir Jovanović.

- Sto dana ste u vašem Press-u na naslovnoj strani objavljivali moju fotografiju sa porukom da živim na Dedinju, dok sam živeo na Novom Beogradu - izjavio je Jovanović.

Kako je uticao na medije i kako ih je kontrolisao svedoči izveštaj Saveta za borbu protiv korupcije i snimak pokojne Verice Barać.

- Mi smo se bavili kako država preko ovih agencija utiče na medije. Takođe su se bunili i ovi iz McCann Ericksona, i kada ih pitate da li su ti podaci tačni, oni kažu pa to nema veze. Pusti ti to, to je ocena. Ti misliš da nema veze, mi trdimo da ima veze. Jer to ne bi bio Šaper, Đilas i agencija za Đilasa da nema veze. Naprotiv ima veoma veze, jer bi pitali kakvo je njihovo mesto na tržištu da nisu vezani za Tadića, za demokratsku stranku i što je najgore vezani su za budžet. Nego su to onako prosto pametni i kreativni ljudi koji po svojoj pameti okreću pare. To je bezobrazluk i cinizam.

Iz kontrole medija proisteklo je po njenom svedočenju i sumnjivo finansiranje DS-a.

-Tu ima jedna opasna stvar koja se tiče finansiranja stranaka, oni kriju kako se finansiraju. I kaže, dve Đilasove firme su najveći finansijeri Demokratske stranke, a ko su njihovi klijenti ne može da se zna jer to je kao privatna firma. E pa odlično su se setili.

Oni koji podržavaju Đilasa, poput, Jankovića, Jeremića ili Borka Stefanovića, i koji sebe svrstavaju u poštovaoce Verice Barać odjednom su zaboravili njene reči, stavove i upozorenja.

#Boris Tadić

#Dragan Đilas

#Miroslav Mišković

#Vuk Jeremić

'