AKTUELNO

Srbija će se ubrzo opet naći na raskršću, međutim već sada postoje "znakovi pored puta" kojim se treba voditi. Dok deo opozicije slavi donošenje rezolucije Evropskog parlamenta, koja, u ovom za Srbiju teškom trenutku, ne može doneti ništa dobro, i dok se nada skorom osvajanju vlasti, predsednik Aleksandar Vučić je juče u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija poveo još jednu bitku za očuvanje naše južne pokrajine, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

- Staviti pitanje Kosova i Metohije pred SB UN predstavlja podvig i pobedu Srbije, za razliku od antidržavnog zalagaganja dela opozicije koja se nada skorom uvođenju sankcija, što će i privesti kraju njihovu nerazboritu politiku - rekao je Đurđev.

On je istakao kako će organizacija na čijem je čelu uvek podržavati državotvorne snage koje nacionalno stavljaju iznad ličnog ili partijskog interesa, i čija se vlast zasniva na slobodnoj volji građana.

- Izbor se čini jasnim - trenutno postoji samo jedan politički interes našeg naroda i naše nacije, a to je očuvanje Kosova i Metohije kao sastavnog dela Republike Srbije. I dok snage sa leva i sa desna, svesno idu protiv interesa Srbije Srpska liga će mišlju, rečju i delima uvek biti na raspolaganju i u službi nacionalnog interesa - zaključio je Đurđev.