separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Sijarto naglasio podršku Mađarske evrointegracijama Srbije


Ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović razgovarala je danas u Budimpešti sa mađarskim ministrom spoljnjih poslova Peterom Sijartom koji je naglasio posvećenost Mađarske podršci Srbije na evropskom putu.


Uspeh Srbije na tom putu Mađarska smatra "najvažnijim elementom za obezbeđivanje stabilnosti na zapadnom Balkanu", rekao je Sijarto, navodeći da će mađarska vlada nastaviti da pomaže Srbiji u pregovorima sa EU.

- Zahvaljujući dobrim političkim odnosima, ekonomska i trgovinska saradnja Srbije i Mađarske su takođe pozitivne. Politička saradnja dve države nikada nije bila bolja. Napori predsednika Srbije (Aleksandra Vučića) moraju biti prepoznati kao korak napred ka istorijskom pomirenju dve države - rekao je Sijarto.

Sijarto je dodao i da je trgovinska razmena dve zemlje u 2016. godini iznosila 1,9 milijardi evra, a da je u prvih 11 meseci prošle godine dostigla 2,3 milijarde evra, saopštilo je mađarsko Ministarstvo spoljnih poslova.

- Očekuje se da će do kraja godine ona dostići 2,5 milijardi evra - zaključio je Sijarto, prenela je mađarska agencija MTI.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti