AKTUELNO

Nevena Đurić,potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke kaže da jedan od fantoma iz tajkunskih redova - sada Borko iz Beograda, a nekada Borislav iz Novog Sada, umesto što postavlja pitanja trebao bi da se pokrije ušima i ćuti! Ni reč da ne progovori, jer koji odgovor bi dao na pitanje - kakav i koliki nečovek moraš biti da uzimaš pare za rušenje sopstvene države? Taman toliki kao što je on - Borko eh Borislav, glavom i bradom!

Kako kaže, on, moralna i ljudska mrva, moljakao je za odlaganje priznanja samoproglašene nezavisnosti tzv. "Kosova" nakon drugog kruga izbora 2008. godine, svestan da bi takav sraman potez itekako uticao na izborni rezultat, a posle izbora - neka "ide" tzv. "Kosovo", jer ionako nikada za to pitanje nisu ni pet para davali. I te 2008. godine je pun američkih dolara i stranih donacija za svoje političko delovanje pobedu Borisa Tadića stavio ispred očuvanja Kosova i Metohije, i dan - danas od toga ne odstupa. Baš se, kod njega, ništa nije promenilo! Danas strance moljaka za sankcije i sunovrat sopstvene države! Sve ponosno i sa širokim osmehom na licu!

- Šta da kaže Borko na činjenicu da je on taj koji je okrenuo leđa srpskoj trobojci i potpisao najštetnije sporazume o priznavanju diploma, tablica, prihvatio je prištinski carinski pečat, lične karte i dodatno je pristao na postavljanje granice između Srba koji žive na prostoru naše, južne srpske pokrajine i Srba koji žive u Centralnoj Srbiji!

Šta da kaže na to što sve radio u pravcu puzećeg priznanja tzv. "Nezavisnog Kosova" i ni jednim prstom nije mrdnuo kada je, za vreme njegovog trgovanja Kosovom i Metohijom, više od polovine članica Ujedinjenih nacija priznalo tzv. "Nezavisno Kosovo"? - dodaje Đurić.

- E, za razliku od njega, predsednik Vučić je jasno i glasno rekao NE svaki put kada je tako nešto od njega zahtevano, bilo implicitno ili eksplicitno i izborio se za to da danas 28 država povuče priznanje! - objašnjava Đurić.

- Nema tih pitanja, a ni odgovora, kojim bi Borko mogao da opere svoje prljavo delovanje i činjenicu da je on sa svojim saborcima Srbiji vezao i ruke i noge po pitanju Kosova i Metohije.

Onako kako svi znamo odgovor na pitanje - zašto i kako je to mogao da uradi našoj državi i narodu, dakle, za novac, po direktivi i instrukcijama, znamo i da nam se takve greške i štetočine više nikada neće ponoviti - zaključila je Đurić u saopštenju.

Autor: