AKTUELNO

U Specijalnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini održana je sednica na kojoj se razmatralo o određivanju pritvora Srećku Sofronijeviću iz Zvečana koji je uhapšen juče na Brnjaku. Odluka o pritvoru biće poznata u narednih nekoliko sati, a njegov branilac advokat Nebojša Vlajić ističe da nema osnovane sumnje da je Sofronijević učinio bilo kakvo krivično delo.

„Javni tužilac je obrazložio svoj zahtev i ja sam se kao Srećkov branilac protivio tome i rekao da osnovane sumnje da je učinio bilo kakvo krivično delo nema, da ne postoji ni opasnost od bekstva, jer je on sve vreme nakon događaja za koji se optužuje živeo u svojoj kući u Zvečanu gde ga niko nije tražio i odakle nije pokušao da pobegne, a potpuno sam siguran da to neće učiniti ni sada“, rekao je Vlajić.

On je, takođe, pojasnio da je Sofronijevićev jučerašnji branilac Dejan A. Vasić od ranije branilac drugog okrivljenog u ovom predmetu, pa je nemoguće po zakonu tzv. Kosova da brani dva okrivljena.

Sofronijević je uhapšen juče na prelazu Brnjak kada je sa porodicom krenuo u pravcu centralne Srbije.

Tzv. kosovska policija saopštila je da je S. S. osumnjičen za krivična dela počinjena 2021. godine i to: pokušaj teškog ubistva, napad na službeno lice, posedovanje i neovlašćeno držanje oružja, poziv na otpor i učešće u neredima.

Podsetimo, Sofronijević je upucan 13. oktobra 2021. godine od strane pripadnika tzv. specijalne kosovske policije, i on je tada u teškom stanju primljen u KBC Kosovska Mitrovica. On je odmah operisan i izvađen mu je metak, a oporavak je nastavio u Urgentnom centru u Beogradu.

Autor: