AKTUELNO

Gradonačelnik Siniša Mali i gradski menadžer Goran Vesić, inače odbornici u novom sazivu skupštine, izjavili su danas da je Dragan Ðilas pokušao da opstruiše konsitutisanje gradskog parlamenta, izbor predsednika Skupštine i sprovođenje izborne volje građana.

- Kao što smo očekivali, ovo je bio klasičan pokušaj opstrukcije. Lista Aleksandra Vučića i SPS , koje čine koaliciju, imaju zajedno 72 od 110 odbornika, građani su glasali da naša politika vodi grad - rekao je Vesić novinarima u pauzi konstitutivne sednice.

Kako je rekao, danas bi, kako i piše u Poslovniku, trebalo samo da se potvrde mandati, izaberu predsednik skupštine, njegov zamenik, sekretar i zamenik sekretara.

- To bi bivši gradonačelnik trebalo da zna, a ne zna, jer nije bio na sednicama u prošlom sazivu - rekao je Vesić.

Vesić je istakao da je legitimna tema o kojoj Ðilas govori, te da vladajuća većina nema ništa protiv da se raspravlja o bilo kojoj temi.

- Na bilo kojoj sednici može da nas pita šta se dešavalo sa socijalnim davanjima, a mi ćemo da pitamo kako je podelio 728 miliona dinara bez evidencije od 2008. do 2013. godine, od toga 200 miliona u izbornoj 2012. godini, koliko je para zaradio od kako se učlanio u DS, kako je ostavio dug grada - rekao je Vesić.

Ponovio je da Ðilas nije dolazio na skupštinske sednice u prethodnom mandate, a da je danas dobio odborničku naknadu od 10. 000 dinara, odnosno do danas 634. 000 dinara “za nedolazak i nerad”.

- U ovoj skupštini će se raditi po zakonu i poštovaće se volja većine građana, koji su glasali da SNS i SPS formiraju organe vlasti. Nemamo problem da opozicija postavi bilo koje pitanje, ali imamo mnogo više pitanja za njih, jer su bili vlast i pokazali šta umeju i znaju - rekao je Vesić.

Mali je naveo da sada na računu grada ima12,6 milijardi dinara i još osam na računima javnih preduzeća.

- Na računu grada imate 20 milijardi, to je novac građana koji investiramo u vodovod, kanalizaciju, asfaltiranje, nova radna mesta…To je ono što Ðilas ne želi da se desi, to nije njegova politika, njegova je politika laži, mržnje, pljački - rekao je Mali.

Kako je rekao, danas treba da se konstituiše parlament i da se nastavi sprovođenje projekata, politika otvaranja novih radnih mesta, privlačenja investicijama…

Upitan zašto će skupština raspravljati o Ðilasovoj, a ne na primer o njegovoj imovini, Mali je rekao da je tu temu pomenuo sam Ðilas, te da može da se razgovara o svemu, samo ne danas.

- Što se mene tiče, pričaćemo o svemu, samo ne danas. Danas treba da se konstituiše palrament. Nemamo šta da krijemo, ali ćemo pričati i o drugim temama - rekao je Mali.

#Dragan Đilas

#Goran Vesić

#Siniša Mali

'