AKTUELNO

U akciji "Rezač" uhapšeni su svi za koje su pronadjeni čvrsti dokazi da su Srbiju oštetili za više od 100 miliona evra. Činjenica da su u toj akciji uhapšeni pripadnici političke i poljoprivredne elite govori da zaštičenih nema i da će svi koji su na bilo koji način krali od gradjana Srbije, odgovarati.

Politička volja ključna je u borbi protiv korupcije i kriminala, a uspešno sprovedena akcija hapšenja političke i poljoprivredne elite govori da se stvari drastično menjaju i da zaštićenih više nema.

Činjenica je da je samo u ovoj akciji otkrivene kradja od 100 miliona evra, iznos za koji su ove godine povećane penzije i plate, pa iz tog razloga analitiičari upozravaju da je korupcija najteža vrsta kriminala jer se tako pljačkaju svi gradjani.

Za reformu pravnog sistema , kao i temeljno prikupljanje dokaza, bilo je potrebno vreme, ali kako kaže Andjelković, time je na srpskoj poličkoj sceni uveden red i postavljena su nova pravila.

Kada se budzet ošteti to znači da su ostećene i penzije, socijalno ugroženi, zdravstvo i školstvo i zbog toga je to najozbiljnija vrsta kriminala, smatra polički analitičar Vladimir Vuletić.

Ranije je svaka garnitura štitila prethodnu vladajuću garnituru da sutra ne bi neko njih procesuirao ali sada su utemeljena nova pravila, ocenjuje Dragoljub Andjelković.

'