AKTUELNO

Aleksandar Vučić obratio se okupljenima na Tehničkom fakultetu Univerziteta u Prištini i poručio im da je Srbija uvek tu za svoj narod, te da će država nastaviti da pomaže Srbima na Kosovu i Metohiji.

U Kosovskoj Mitrovici počeo je sastanak direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića i generalnog sekretara predsednika Srbije Nikole Selakovića sa predstavnicima Srpske liste, a predsednik je SL Goran Rakić rekao da je to "istorijski trenutak", jer su Kosovu i Metohiji potrebni mir, prosperitet i sigurnost za generacije koje dolaze.

On je naveo da je pitanje KiM pitanje celog srpskog naroda i dodao da do sada nisu imali kome da se obrate u Beogradu.

- Zato sada poručujemo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da Srpska lista i srpski narod na KiM imaju puno poverenje u njega - kazao je Rakić i pozvao predsednika da nastavi borbu za bolju budućnost Srba u južnoj pokrajini, kao i svim drugim delovima sveta gde Srbi žive.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se telefonom okupljenima i poručio im da će ostati i uvek biti uz svoj narod.

On se zahvalio Srbima za KiM koji, kako je rekao, dobro znaju šta je put u budućnost našeg naroda. Najavio je da će se ove godine krenuti u izradu najvećih infrastrukturnih projekata na KiM, kako južno, tako i severno od Ibra.

- Radićemo vodovode, kanalizacije, poboljšavaćemo povratnička naselja, pomagaćemo više nego ikada, zato što hoćemo da pokažemo da smo uz svoj narod bili, da uz svoj narod ostajemo i da ćemo uz svoj narod uvek da budemo - kaže Vučić.

Foto: Tanjug Printscreen

Onima koji kritikuju vlast poručuje da "ne pada sneg da pokrije breg, već da svaka zver pokaže svoj trag", te je dobro da se vidi ko su ti koji napadaju i ti koji ne žele da Srbi imaju bilo šta na KiM.

- To su oni koji ne žele da Srbi u svom najvećem delu mogu da žive kao slobodni ljudi i oni koji su protiv prisustva Srbije na KiM. Mi svoje prisustvo, ne da nećemo da smanjujemo, nego ćemo ga povevati kroz sve projekte: i vrtić u Štrpcu, i ne samo vrtić, nego sada recite šta je potrebno Štrpcu, Zubinom Potoku, leposaviću, Zvečanu, Mitrovici, Ranilug, Novo brdo, Gračanicu... Sve što treba da se uradi, kažite da se napravi - kaže Vučić.

Što se rešenja tiče, ističe da smo od njega daleko, ali će Srbija zato nastaviti da se bori za šta je potrebna podrška građana KiM.

Vi sa KiM najbolje znate ko se za KiM bori, a ko ne i znate ko je sa vama zajedno i ko sa vama donosi odluke. Nijednu odluku bez vas, braće i sestre, nećemo da donesemo. Dolazim na Kosovo i Metohiju u septembru i želim da se obratim svim Srbima na KiM, želim da razgovaram sa svima vama i kažem vam šta će biti novo u razgovorima o budućnosti Kosova i Methije, da zajednički planiramo, radimo i živimo - kaže predsednik.

Sastanak direktora Kancelarije za KiM i generalnog sekretara predsednika Srbije sa predstavnicima SL održava se na Tehničkom fakultetu Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici i otvoren je za javnost.

#Aleksandar Vučić

#Marko Đurić

'