AKTUELNO

Član Glavnog odbora SNS, Petar Petkovć, poručio je danas da lider Narodne stranke, Vuk Jeremić, po ko zna koji put daje sebi za pravo da obmanama i lažima širi dezinformacije o Kosovu i Metohiji, po kojima se njegovo političko delovanje jedino i prepoznaje.

U pisanoj izjavi medijima, Petković ističe da to što Jeremić govori da će Srbija priznati Kosovo i omogućiti Prištini stolicu u UN jer, kaže, čista projekcija njega i njegovih koalicionih partnera koji su u vreme kada su bili na vlasti sve učinili da Kosovo bude što dalje od Srbije.

- To su činili izmeštajući borbu za Kosovo i Metohiju iz okvira UN, dovodeći Euleks koji je uspostavio granicu i carinu između Srba i Srba, postavljajući pogubno pitanje Međunarodnim sudu pravde u Hagu, koji je zahvaljujući Jeremiću, Tadiću, Đilasu i Borku Stefanoviću doneo odluku da deklaracija o nezavisnosti Kosova nije u suprotnosti sa međunarodnim pravom - naveo je Petković.

Zato je, ističe Petković, na poslednju godišnjicu donošenja ove odluke Međunarodnog suda pravde, na svim naslovnim stranama albanskih medija u Prištini išla zahvalnica Vuku Jeremiću.

- Šta je Vuk Jeremić nekada dogovorao po zapadnim ambasadama, o čemu govori najbolje Vikiliks, i šta sada dogovara sa svojim mentorima i nalogodavcima, najbolje ukazuje to što mesecima odbija da odgovori na prosto pitanje o dvesta hiljada evra koje mu je dala katarska ambasada u Berlinu i poreklu miliona evra koje je dobio za finansiranje kampanje - podseća Petković.

Umesto tih odgovora, kaže, već mesecima prisustvujemo salvama uvreda upućenih predsedniku Aleksandru Vučiću koji se bori za Srbiju, čime Jeremić svrstava svoj takozvani Savez za Srbiju zapravo u "savez sa albanskim strankama koje se protive kompromisnom rešenju, jer ne dozvoljavaju da iko dira u takozvano nezavisno Kosovo".

#Petar Petković

#Vuk Jeremić

'