AKTUELNO

Portal Pink.rs došao je u posed skandaloznog ugovora koje je sklopilo jedno javno preduzeće u Šapcu, gde glavnu reč vodi pajtos Dragana Đilasa, Nebojša Zelenović.

Zelenović, čija je stranka podržala takozvanu Đilasovu kupus koaliciju, optužen je za zloupotrebu u trošenju budžeta grada u iznosu od pet miliona evra i taj sudski postupak je u toku.

Njegovi ljudi u javnim preduzećima, izgleda, imaju isti vrednosni sistem kao i Zelenović i rukovode se isključivo partijskim interesima.

Foto: Privatna arhiva

To potvrđuje i slučaj Slobodana Ilića koji je Javnom preduzeću Vodovod u Šapcu morao da obezbedi 130 kilograma žive vage prasećeg mesa za slavu preduzeća Bogojavljenje.

Naime, Javno preduzeće Vododovod Šabac ponudilo je zakupcu zemljišta na području vodoizvorišta aneks ugovora kojim se on obavezuje da im na ime produžetka roka za zakup obezbedi 130 kilograma žive vage prasećeg mesa za slavu preduzeća.

Foto: Privatna arhiva

Ilić je ovu ponudu prihvatio nakon što mu je, kako navodi, bez ikakvog obrazloženja raskinut ugovor o zakupu zemljošta koje je koristio 10 godina.

U žalbi na odluku JP Vodovod i kanalizacija o raskidu ugovora o zakupu navodi da se da mu je ugovor raskint uz obrazloženje da je diretorka tog preduzeća sačinila novi sa pratijskim članom.

Ilić sada traži da mu se produži ugovor o zakupu jer je na većem delu zasejana dvogodišnja kultura, a otkazni rok je 1. septembar 2018. godine zbog čega će izgubiti prinos od naredne godine.

Kako ističe, zemljiše je javna, a ne pratijska svojina, a on po svim važećim zakonima ima pravo prečeg zakupa.

#Kriminal

#Šabac

'