AKTUELNO

Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić rano jutros naredio je dezangažovanje snaga za hitno i brzo reagovanje.

- Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić je rano jutros, u skladu sa svojim ovlašćenjima propisanim Zakonom o odbrani, dostavio ministru odbrane Aleksandru Vulinu i načelniku Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovniku Milanu Mojsiloviću, naređenje o dezangažovanju snaga za hitno i brzo reagovanje - saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vojska Srbije u saradnji sa ostalim bezbednosnim strukturama, u skladu sa naređenjem vrhovnog komandanta i dalje prati bezbednosnu situaciju i spremna je da u svakom trenutku zaštiti svoju državu i sve naše građane, bez obzira gde žive, navelo je Ministarstvo odbrane.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je 29. septembra naredio stavljanje Vojske Srbije u stanje najviše borbene gotovosti, zato što je ranije tog dana više desetina pripadnika ROSU, naoružanih dugim cevima, upalo na sever Kosova i bilo raspoređeno u neposrednoj blizini jezera Gazivode.

#Aleksandar Vučić

#Vojska

'