AKTUELNO

Autobusi s vernicima iz Beograda napadnuti su juče u kanjonu planinskog dela Hvosna, i oštećeni kamenicama.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić ocenio je danas da napad na vernike koji su obilazili manastire na Kosovu i Metohiji pokazuje da nismo blizu rešavanja kosovskog pitanja i da bi Srbi u toj pokrajni trebalo da izveste sve međunarodne organizacije o tim napadima.

- To neće rešiti problem, ali može da skrene pažnju na težak položaj - rekao je Ljajić  i dodao da "to više nema veze sa bilo kojom poltikom već elementarnim pravima i bezbednošću".

On je dodao da je svako osetljiv na ugoržavanje ljudskih, građanskih, manjinskih i ljudskih prava i da mu se čini da bi organizacije na Kosovu i političke i nevladine morale više o tome da vode računa.

Po Ljajićevim rečima ne postoji spremnost Prištine, ni demokratski legitimitet koji bi mogao da iznese pregovore sa Beogradom.

- Vidimo da je međunarodna zajednica očito zabavljena nekim drugim problemima i sve to naslućuje da ćemo mi još dugo čekati da to bude na dnevnom redu i da se ozbiljno počne reašavati kosovsko pitanje - zaključio je Ljajić.

Autobusi s vernicima iz Beograda napadnuti su juče u kanjonu planinskog dela Hvosna, i oštećeni kamenicama. Taj napad osudio je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo Marko Đurić koji je ocenio da je to upozorenje kakva bi sudbina zadesila srpske svetinje na Kosovu i Metohiji ukoliko bi ostale bez zaštite.

#Kosovo

#Rasim Ljajić

'