AKTUELNO

Obavljena je obdukcija, a tačan uzrok smrti biti će poznat nakon dobijanja nalaza toksikoloških veštačenja i histoloških analiza tkiva, kratko su saopštili iz PU Istarske!

Vest o smrti deteta u pulskoj bolnici potresla je celu Istru, a svi se pitaju što se dogodilo devojčici (2) koja je u sredu pokopana na porečkom području. Istarska policija saopštila je da se u saradnji s nadležnim državnim tužilaštvom utvrđuju okolnosti smrti deteta koje je 18. februara u noćnim satima dovedeno u pulsku bolnicu zbog pogoršanja zdravstvenog stanja.

"Dete je nakon reanimacije preminulo. Na telu preminulog deteta obavljena je obdukcija, a tačan uzrok smrti biće poznat nakon dobijanja nalaza toksikoloških veštačenja i histoloških analiza tkiva", kratko su saopštili iz PU Istarske.

Ni direktorka pulske bolnice nije želela da komentariše slučaj.

"Ne mogu ništa govoriti o slučaju", kratko je rekla.

Hitna pomoć nije otišla po bolesno dete, već su je roditelji dovezli u bolnicu.

"Hitna nije postupala u ovom slučaju. Roditelji su dete dovezli u bolnicu", kratka je bila i dr. Gordana Antić, zadužena za zdravstvo i socijalnu pomoć Istarske županije.

Nezvanično, roditelji preminule devojčice nekoliko dana pre nesrećne smrti svog deteta zbog zdravstvenog stanja potražili su pomoć u pulskoj bolnici. Neslužbena informacija je i da je devojčica poslednih dana bila bolesna, a navodno je imala bolove u stomaku, proliv i slične simptome, te je nakon pregleda od strane lekara puštena na kućnu negu.

"S obzirom da je postupanje tokom uviđaja tajno, obaveštavamo vas, a u vezi vašeg upita o postupanju vezanom za smrt deteta, da se sprovode istražne i dokazne radnje kako bi se utvrdio uzrok smrti deteta", rekli su iz Županijskog državnog tužilaštva u Puli.