AKTUELNO

Grčka policija je prilikom istrage zaplenila automobil marke "opel" i jedan skuter

Alat za obijanje, nakit, 190 evra, tri sata i lažna dokumenta, pronađeni su između ostalog u stanovima dvojice državljana Srbije, koji su uhapšeni u Grčkoj zbog sumnje da su opljačkali nekoliko zlatara u centru Atine.

Veruje se da su muškarci stari 50 i 53 godine, odneli dragocenosti iz najmanje dve zlatare u grčkoj prestonici od decembra do danas.


Oni su uhvećeni 24. aprila, oko podneva u centru Atine, a policija veruje da su u pitanju članovi kriminalne grupe Pink Panteri, koji su poznati po pljačkama juvelirnica širom sveta.

Osumnjičeni su, kako su naveli iz grčke policije za Telegraf.rs, koristili lažna dokumenta, a vozili su automobile sa stranim registarskim oznakama, prijavljena na treća lica, koji nemaju krivični dosije.

Ističu da se veruje da su Srbi određeno vreme tipovali zlatare, a potom bi smislili plan kako da ih opljačkaju.

Na mesto zločina stizali bi peške ili automobilom, koji bi dalje parkirali, kako ne bi bili uočeni.

Kako smo ranije pisali, osumnjičeni bi potom ulazili u napuštene zgrade, koje dele zid sa tipovanom zlatarom. Tu bi na pod postavili specijalnu tkaninu, koja ublažava zvuk pada delova zida. Zatim bi izbušili rupu u zidu, kroz koju bi se mlađi Srbin uvukao u zlataru i potom puzeći stizao do vitrina iz kojih je vadio nakit.

Za to vreme bi stariji "čuvao stražu", i kada akcija bude završena, obojica bi nestala u nepoznatom pravcu.

Iz policije navode i da su prilikom pretresa njihovih stanova otkrivena i tri mobilna telefona, ali i motocikl i automobil koji su koristili za transport.

"Tokom preliminarne istrage otkrivena su dva slučaja provale u zlatare u centru Atine, a istraga se nastavlja radi utvrđivanja punog obima njihovog kriminalnog", ističu u policiji i dodaju da se stariji osumnjičeni opirao hapšenju.

Autor: