AKTUELNO

Prvi svetski ambasador venske estetike – ovako glasi nagrada za novi segment medicine koji se bavi ne samo lečenjem problema sa proširenim venama već sad i estetikom ove oblasti-kapilarima, a koju je dr Petar Dragić dobio na prestižnom kongresu u Sao Paolu.

Ova nagrada je od velike važnost za našu zemlju jer je našeg strucnjaka i naše znanje o venskoj problematici postavila u sam vrh svetske medicine u ovoj oblasti. Naša zemlja, Beograd i Novi Sad ovim potvrđuju prestiž u medicini i postaju značajne tačke na mapi sveta u lečenju ove problematike.

-Prvi svetski ambasador venske estetike  - to priznanje predstavlja rezultat dugotrajne saradnje između mene i ostalih kolega u svetu - istakao je Dragić za TV Pink.

Ta nagrada znači da smo postigli, objašnjava Dragić, i poslednji segment venskog stabla.

-Operacija laserom je specifična, jer je izazvala revoluciju, ona je veoma mlada, razvila se u poslednjih 10 godina,a obuhvata rešavanje venskog problema - objašnjava Dragić i dodaje da je venska hirurgija do nedavno poznavala drugu vrstu venske operacije.

Foto: TV Pink Printscreen

-To su bile operacije prilokom kojih se vena odstranjivala i čupala, oporavak je bio jako dugačak i bolan, a estetski rezultati loši, veliki tim, ležanje u bolnici. Uvođenjenjem lasera operacija je promenila čitav izgled operacije, radi se oko pola sata, vena se „istopi“ o ne mora da se odstranjuje, a pacijent odmah napušta lekara, jer se ambulantno radi - naglasio je on.

Dragić ističe da prilikom operacije laserom nema oporavka, rezova, a treauma je svedena na minimum, u lokalnoj anesteziji.

- U tom poslednjem venskom stablu poslednja stavka za koju nismo imali rešenje su kapilari. Taj problem nije mali i lagan. Došli smo do te druge revolucije da napravimo pravo rešenje da kompetne noge se oslobode kapilara i da koža na nogama bude zdravija, mekanija i lepša - zaključio je dr Dragić.

Iako je svojim znanjem mogao da radi bilo gde u svetu, za šta ima svakodnevne pozive, dr Dragić je izabrao da ipak ostane u svojoj rodnoj zemlji i ovde pruži najbolje što može i zna.

Nagrada u Brazilu koju je dr Dragić dobio je još jedna u nizu nagrada koju je ovaj stručnjak za savremenu vensku lasersku hirurgiju dobio.

Dr Dragić je pionir laserskih operacija vena i jedan od prvih u svetu koji je uveo laseru u lečenje bolesti vena. On je usko specijalizovan stručnjak koji je uradio najveći broj laserskih operacija vena na svetu.

#Operacija

#Priznanje

#vene

'