AKTUELNO

Mi želimo da budemo odgovorni prema njima, kaže ministar Đorđević.

Ministar za rad Zoran Đorđević je gostujući u “Novom jutru” rekao da je borba za bolji materijalni položaj penzionera prioritet, i ne treba da se ostane samo na obećanjima. Kako kaže, sve promene u zakonu su išle u korist penzionera i PIO fonda.

- Od 1. oktobra penzije će biti veće, kao što je naš predsednik rekao, od 8 do 13,2 odsto što ja mislim da je odlična vest nakon tako dugo godina. U novembru će biti isplaćena ova veća neznija u oktobru. Iako opozicija ne voli da čuje, svi građani Srbije treba da osete boljitak ukoliko država bolje funkcioniše - kaže ministar Đorđević.

- Mi smo gledali da sve što je manjkavost u prethodnom zakonu, od ukidanja M4 obrasca do pojednostavljanje administracije - dodaje ministar, dodajući da je i dosta građana, a naročito oficira, koji su radili u bivšim jugoslovenskim republikama, godina staža priznavana koificijetnom jedan, koji je inače najniži koificijent,sada biti malo drugačije rešeno.

- Dobiće veće penzije ili će biti nekog usklađivanja, a to znači i veće pezbije - ističe ministar Đorđević.

ĐORĐEVIĆ: Država želi da pomaže majkama na najbolji mogući način!

Prema rečima ministra Đorđevića navodna kampanja u koju su upletene trudnice i porodlje je krajne nepotrebna i to je  jedan politički protest i korišćenje majke u negativne svrhe.

- Zakon o finansijskoj podršci porodici sa decom nije nikakva socijalna pomoć i namenjen je budućim porodiljama. Mi imamo dva načina kako možemo da brinemo o porodiljama. Srbija to  radi mnogo bolje od drugih zemalja. Mere koje mi dajemo pokazuju jednu odgovornost prema porodiljama i nije želja da nateramo nekog da ima decu - ističe Đorđević.

- Sa jedne strane zavisi koliko majka radi i koliku platu ima. Imamo roditeljski dodatak i to daje država u skladu sa svojim budžetom. O tome se ne priča. Ako želimo nešto da pomognemo njima, ne smemo da rušimo sistem. Nije isto da neko ko je uplaćivao mesec dana, i nekog ko je uplaćivao više prima isto. Želimo da podstičemo i pomažemo budućim majkama i porodiljama, ali ne na uštrb građana koji uplaćuju u budžet - dodaje ministar.

Država ne posustaje u brobi protiv rada na crno!

Zaštitnik građana je pohvalio mere države u borbi protiv rada na crno.

- Borba protiv sive ekonomije i rada na crno budu maksimalne, nema privilegovanih i svi će biti kažnjeni - smatra Đorđević dodajući da Ministrstvo sada otovreno priča o tome.

- Imate bespaltan telefon i gde prijavljujete nekoga i morate da dobijete povratnu informaciju. Biće na sajtu svi oni koji su ne rade u skladu sa zakonom - dodaje mnistar.

#Penzije

#Zoran Đorđević

#porodilja

#trudnica

'