AKTUELNO

Korisnici jedne od najpopularnijih mobilnih aplikacija za dopisivanje - WhatsApp ovih dana su postali potencijalne žrtve hakera.

Prema pisanju britanskog lista Miror, pojavila se poruka koju bi svako od korisnika WhatsAppa mogao da primi, a koja sadrži video-snimak pod imenom "Martinelli" čije pokretanje bi moglo da hakuje mobilni telefon.

U poruci se navodi i da će se, nakon puštanja video-snimka, smartfon pokvariti, kao i da ga više neće biti moguće popraviti. Međutim, budući da nisu pronađeni nikakvi dokazi o postojanju tzv. Martinellijevog video-snimka, izgleda da prava opasnost, u stva-ri, leži u onome što sledi u poruci.

U njenom nastavku naveden je savet korisniku da ažurira svoju verziju WhatsAppa na verziju WhatsApp Gold, koja navodno nudi najnovije opcije kao što su mogućnost snimanja video-četa, slanja 100 fotografija istovremeno i brisanja poruka pošto ih pošaljete.

Međutim, WhatsApp Gold ne postoji, a link koji vodi na stranicu za ažuriranje je pun malvera i virusa koji bi vam mogli uništiti mobilni telefon.

Inače, korisnici WhatsAppa još od 2016. godine prijavljuju probleme sa porukama koje se tiču navodnog ograničenog izdanja - WhatsApp Gold.

#Društvene mreže

#Poruka

#WhatsApp

'