AKTUELNO

Instagram je ponovo pokrenut nakon višečasovnog prekida rada, objavila je na Tviteru ta platforma za deljenje fotografija, ali njena matična aplikacija Fejsbuk je izgleda i dalje nedostupna korisnicima u pojedinim delovima sveta, javlja Rojters.

- Iiii...vratili smo se - tvitovao je Instagram uz postavljenu fotografiju Opre Vinfri koja vrišti od uzbuđenja.

Korisnici širom sveta su se suočili sa višečasovnim problemima prilikom pristupa Instagramu, Votsapu i Fejsbuku od srede popodne, što je jedan od najdužih prekida rada koji je kompanija zabeležila u skorije vreme.

Iz Fejsbuka nisu objasnili o kakvom se problemu radi, samo su naglasili da se ne radi o hakerskom napadu.

Prema DaunDetektor mapi, korisnici Instagrama, Votsapa i Fejsbuka u delovima Sjedinjenih Američkih Država, Japana i nekim oblastima Evrope nisu od juče mogli da pristupe tim mrežama.

Portparol Fejsbuka je potvrdio delimični prekid rada, ne ulazeći u detalje. Problem sa pristupom sajtovima ovih društvenih mreža trajao je preko 12 sati, navodi se na stranici divelopera.

Iz kompanije sa sedištem u Menlo Parku, u Kaliforniji, koja ostvaruje ogromnu većinu prihoda od oglašavanja, rekli su za "Blumberg" da još uvek istražuju u kojoj su meri jučerašnji problemi pogodili oglašivače, i da razmatraju "mogućnost da im se vrati novac".

#Društvene mreže

'